Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Εκτός παιδικών σταθμών 300 παιδιά

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περίπου 300 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών στο Δήμο Βόλου, καθώς για άλλη μια χρονιά οι θέσεις είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες και από τις αιτήσεις που έγιναν. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να κάνουν ή δεν έκαναν αίτηση για διάφορους λόγους (ετεροδημότες, παιδιά μεταναστών).

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και σε απαραίτητες υποδομές - κατάλληλοι χώροι και αίθουσες, παιχνίδια και λοιπός εξοπλισμός - είναι μεγάλες. Μεγάλο πρόβλημα είναι η ελλιπής υγειονομική παρακολούθησή τους. Παρ' όλα αυτά τα τροφεία είναι στα ύψη, ως ένα ακόμη βήμα στην εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαγνησίας καταγγέλλει ότι «η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει στο επίκεντρο την κάλυψη των απαιτήσεων του κεφαλαίου», τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, με την ΕΕ και πλέον με το Μνημόνιο και την τρόικα, δεν έχουν αφήσει όρθιο κανένα εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».

Καταγγέλλει, επίσης, ότι «οι διοικήσεις των δήμων που υλοποιούν την πολιτική του ευρωμονόδρομου σε τοπικό επίπεδο, είτε προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, είτε σε συνεργασία με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή το ΛΑ.Ο.Σ. έχουν προωθήσει και την εμπορευματοποίηση των παιδικών σταθμών». Και επισημαίνει πως «το σχέδιο "Καλλικράτης" που θα εφαρμοστεί στους νέους δήμους και μετά τις τοπικές εκλογές θα επιδεινώσει την κατάσταση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαγνησίας καλεί τους γονείς που στερούνται και αυτού του δικαιώματος να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην υποταχθούν στη λογική «δε γίνεται και τίποτα», να οργανώσουν την αντίδρασή τους και τον αγώνα με κατά τόπους επιτροπές, μέσα από τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, τους μαζικούς φορείς. «Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά - τονίζει - η ανάγκη να εγκαταλείψουν οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γιατί η πολιτική που εφαρμόζουν στρέφεται ενάντια στη ζωή τους. Να τιμωρηθούν και οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων που είναι ή θα εμφανιστούν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες τοπικές εκλογές και να ενισχυθεί η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ", που σταθερά και απαρέγκλιτα θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και μετά τις εκλογές, στην πάλη του λαού που πρέπει να δυναμώσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ