Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργανώνει σύσκεψη για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας

Καλεί σε κοινή αντιμονοπωλιακή δράση σωματεία και φορείς εργατών αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νέων, μαθητών

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα

Ημερίσιος Κήρυκας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στη Λάρισα
Μια σημαντική πρωτοβουλία για την οργάνωση και τον αγωνιστικό συντονισμό της κοινής πάλης των εργατών με τους μικρούς ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες, με στόχο την προστασία του βιοτικού επιπέδου της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που δημιουργεί και οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας και με προοπτική την κοινωνική συμμαχία, ώστε να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και να περάσει στην αντεπίθεση, παίρνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, (ΕΚΛ).

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν μέλη της διοίκησής του, ανέφεραν ότι την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Σεπτέμβρη, το ΕΚΛ διοργανώνει σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθεί αυτό το ζήτημα και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγωνιστικών μαζικών φορέων και συσπειρώσεων και συγκεκριμένα εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών και της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, (μέλος ΟΓΕ), Ενώσεων Γονέων, καθώς και των αγωνιστικών συσπειρώσεων των εργαζομένων, (ΠΑΜΕ), των μικρομεσαίων αγροτών, (ΠΑΣΥ), των ΕΒΕ, (ΠΑΣΕΒΕ), των φοιτητών, (ΜΑΣ), των μαθητών, (ΣΑΣ).

Θεωρούμε - τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ - επείγον ζήτημα να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη, όχι μόνο κατά κοινωνικό στρώμα και κλάδο, αλλά και η ενιαία πάλη και η κοινωνική συμμαχία εργατικής τάξης, μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, στη βάση ενός κοινού πλαισίου αιτημάτων και στόχων που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Αναφερόμενοι στις οδυνηρές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, σημείωσαν ότι η επίθεση συνεχίζεται και δεν έχει τέλος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - επεσήμαναν - με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., με το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται, υλοποιεί συνειδητά την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Σαρώνει ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στη μόνιμη εργασία, στο ανθρώπινο μεροκάματο και σύνταξη, στην Υγεία - Πρόνοια, στην Παιδεία. Βάζει ταφόπλακα στο μέλλον των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας, η οποία θα ζήσει χρόνια μεσαιωνικής βαρβαρότητας.

Και υπογράμμισαν: Αυτή η πολιτική δεν κινδυνεύει από τα κόμματα που βλέπουν την ανάπτυξη στηριγμένη στο καπιταλιστικό κέρδος και συνεχίζουν να ορκίζονται στον ευρωπαϊκό μονόδρομο, παρά τα όσα υποφέρει ο λαός απ' αυτόν. Δεν κινδυνεύει, αλλά στηρίζεται από τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ και πολλών δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους ακολουθούν και προσπαθούν να μας υποτάξουν στην κυβέρνηση και την τρόικα.

Η πολιτική αυτή κινδυνεύει μόνο από τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους μικρούς αγρότες, το ταξικό και αγωνιστικό κίνημά μας, την απόφασή μας να ανατρέψουμε την κατάσταση, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, να συσπειρωθούμε στη γραμμή της αντίστασης, ανατροπής, της αντεπίθεσης.

Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα έδωσαν αποφασιστικούς αγώνες, συγκρούστηκαν με την αντεργατική θύελλα, απέκτησαν εμπειρία. Χωρίς αυτούς τους αγώνες, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Μπροστά στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης, ΕΕ, οι αγώνες μας πρέπει να περάσουν από την άμυνα στη συντονισμένη αντεπίθεση.

Τονίζοντας πως πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται για να μη θυσιαστεί ο λαός και οι νέες γενιές στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης, σημείωσαν: Σήμερα χρειάζεται να οργανώσουμε τη δράση μας, ώστε να στηθούν εργατικές - λαϊκές επιτροπές αγώνα σε κάθε επιχείρηση, κλάδο και λαϊκή γειτονιά. Να αντιμετωπιστούν άμεσα ΟΛΑ τα οξυμένα και επείγοντα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, κάτω από ένα ενιαίο πλαίσιο πάλης. Χρειάζεται να δουλέψουμε για να μαζικοποιηθούν, να ζωντανέψουν τα συνδικάτα, τα σωματεία των ΕΒΕ, οι αγροτικοί σύλλογοι, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα όπου αυτά δεν ανταποκρίνονται.

Χρειάζονται αγώνες με διάρκεια και αντοχή

Οι αγώνες μας να δυναμώσουν, να έχουν διάρκεια, σχέδιο, αντοχή και στόχο. Οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, ή ενός κλάδου, αντίστοιχα οι αγρότες και οι ΕΒΕ δεν μπορούν μόνοι τους να πετύχουν ουσιαστικές λύσεις. Ο συντονισμένος αγώνας μας είναι μονόδρομος για να ακυρωθεί στην πράξη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική.

Και κατέληξαν: Η αποδυνάμωση των κομμάτων της ΕΕ και του Μνημονίου της, των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες. Ο πολιτικός στόχος των αγώνων, όχι μόνο για εναλλαγή κομμάτων, αλλά για ριζική αλλαγή πολιτικής και δρόμου ανάπτυξης, δίνουν αποτέλεσμα στους αγώνες.

Οι αγώνες να σημαδέψουν στην καρδιά του προβλήματος, στην αιτία της κρίσης που είναι η συσσώρευση πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, η ατομική - καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μεγάλα μέσα παραγωγής, το ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και μικροί ΕΒΕ, παράγουν για να πλουτίζει μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Να δυναμώσουμε και να γίνουν βήματα για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων - μικρών επαγγελματιών - μικρών αγροτών, της μόνης ικανής να αλλάξει το δρόμο ανάπτυξης της χώρας και να βάλει, σχεδιασμένα, τον παραγόμενο πλούτο στην υπηρεσία των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ