Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10754

ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα της ΚΕ προς τις λαϊκές δυνάμεις που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ το χρέος της πλουτοκρατίας

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση το νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο να το φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

  • ΑντιΚΚΕ επίθεση από ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, με αφορμή το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο και όχι όπως έκανε με το αρχικό μνημόνιο που την παρέκαμψε με την κατάπτυστη τροπολογία που πραξικοπηματικά ψήφισε, σε αντίθεση ακόμα και με το Σύνταγμα.
  • Το μνημόνιο δεν προσπαθεί να σώσει τη χώρα, αλλά τους κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια. Κυβέρνηση και αστική τάξη επιβάλλουν να πληρώσει ο λαός τα χρέη που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να δημιουργήσουν έναν παράδεισο κερδοφορίας.
  • Ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Να διεκδικήσει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΣΕΛ.  7

ΠΑΜΕ
Δράση για ισχυρά συνδικάτα

Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ισχυρών πυρήνων οργάνωσης μες στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις βιομηχανικές ζώνες καταρτίζουν οι ταξικές δυνάμεις. Η αγωνιστική πείρα, που εμπλούτισαν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, αποτελεί γόνιμη βάση για να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση, να σταθεροποιηθεί η αγωνιστική κινητοποίηση των εργατών σε κάθε τόπο δουλειάς.


ΣΕΛ.  8

Κοινός αντίπαλος

Τουλάχιστον 176.700 μικροεπιχειρήσεις με 305.000 θέσεις απασχόλησης (αυτοαπασχολούμενοι - εργοδότες, μισθωτοί) κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά, άλλες 198.000 απειλούνται, μέχρι το τέλος του 2011, 375.000 συνολικά. Στο πρώτο εξάμηνο του 2010 απολύθηκαν 88.000 εργαζόμενοι από μικροεπιχειρήσεις. Το δεύτερο εξάμηνο του 2009 είχαν απολυθεί 104.000 από μικροεπιχειρήσεις. Στοιχεία - σοκ για τις συνέπειες της κρίσης στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αλλά και στους εργαζόμενους σε τέτοιες μικροεπιχειρήσεις. Αρχές του καλοκαιριού η υπουργός Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας-Ναυτιλίας απέδιδε την άνοδο των τιμών όχι στην τεράστια αύξηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ, που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μετακυλίουν στις τιμές φουντώνοντας την ακρίβεια, αλλά στους μικρομαγαζάτορες που δεν αντέχουν να μειώσουν τις τιμές. Πρόσφατα αστική εφημερίδα έγραψε ότι οι ΕΒΕ εμποδίζουν τη μείωση των τιμών αφού π.χ. όταν το μικρομάγαζο πουλά το γάλα με 1,40 ευρώ, (δεν μπορεί λιγότερο, λόγω μεγάλου λειτουργικού κόστους), το σούπερ-μάρκετ πουλά 1,20 ευρώ και όχι λιγότερο. Προχτές ο ΣΕΒ απαίτησε να επιδοτηθούν από τον αναπτυξιακό νόμο μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, όχι οι μικρές. Κυβέρνηση-κεφάλαιο προβάλλουν τους μικροεπιχειρηματίες ως εμπόδιο στην ανάπτυξη, που πρέπει να φύγει από τη μέση. Για να συγκεντροποιηθεί το κεφάλαιο, να πάρουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες το μερίδιό τους στην αγορά. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι ο αντίπαλος των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπιχειρηματιών, αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν. Εχουν κοινό αντίπαλο με τους εργάτες. Να γιατί πρέπει να συνταχθούν με το ΚΚΕ, είναι μονόδρομος το ενιαίο μέτωπο πάλης-αντεπίθεσης μαζί και με τη φτωχή αγροτιά, να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο, να ανατραπεί η πολιτική που τους ξεκληρίζει, να ανοίξουν το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σύγκρουση στον αέρα με έναν νεκρό

ΣΕΛ.  3
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ KKE
Ανακοίνωση για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

ΣΕΛ.  31
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΕΒΕ
Συστράτευση με το αντιμονοπωλιακό κίνημα

ΣΕΛ.  21
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενταση δράσης για το συλλαλητήριο

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΠΑΣΥ

Στο φουλ έχουν μπει οι μηχανές προκειμένου το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 του Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, να εκφράσει την απόφαση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, όλων των λαϊκών στρωμάτων, να μπουν σε πορεία σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Με ανακοίνωσή της επίσης η ΠΑΣΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ