Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας

Αποπροσανατολίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου εμφανίστηκε η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για την «αναγκαιότητα και τη σημασία της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», ζητώντας από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων η «απελευθέρωση να μην επιφέρει αυξήσεις στα τιμολόγια»...

Μάλιστα χτες η βουλευτής της ΝΔ Φ. Πιπιλή με διαδοχικές συνεντεύξεις της σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στοχοποιώντας όμως τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και κυρίως στις κινητοποιήσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας τάχτηκε με δηλώσεις του χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ισχυριζόμενος ότι αυτό «θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας», την κερδοφορία δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου, που θα είναι και το μόνο ωφελημένο απ' αυτή την εξέλιξη. Αναζητώντας βέβαια κάποιο σημείο διαφοροποίησης απ' την κυβερνητική πολιτική, συμπλήρωσε ότι αυτό δεν πρέπει να αφορά στον ορυκτό πλούτο της χώρας που «πρέπει να προστατευτεί».

Αποπροσανατολιστική για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ήταν η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, καθώς σε ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση όσα κάνει τα κάνει με το ...πιστόλι της τρόικας στον κρόταφο, ότι αδυνατεί να αντιδράσει και υποκύπτει σε εκβιασμούς! Αίροντας και την παραμικρή ευθύνη απ' την πλάτη της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να της προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, εμφανίζοντάς την ψευδώς σαν άθυρμα της τρόικας και αποκρύπτοντας ότι η πολιτική της είναι συνειδητή, προαποφασισμένη κατά πώς επιτάσσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με θλίψη μια αδύναμη κυβέρνηση να υλοποιεί, χωρίς διαφωνίες, ό,τι εντέλλεται από μία αδυσώπητη και τυφλή ομάδα εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου (...) Οι πολιτικές των αλλεπάλληλων ακρωτηριασμών που συμφωνούνται, τόσο της παραγωγικής βάσης όσο και των εισοδημάτων, ωθούν την οικονομία ακόμα πιο χαμηλά και τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτή η μοιραία κυβέρνηση, που, είτε συμφωνούσα, είτε εκβιαζόμενη, υλοποιεί αυτή την πολιτική, σωρεύει μεγάλη βλάβη στην κοινωνία αλλά και στον τόπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα προπαγανδιστικά τερτίπια της «επόμενης μέρας»(2015-02-08 00:00:00.0)
Αντιφάσεις και δυσκολίες...(2013-10-19 00:00:00.0)
Πρωτομάστορας στην κοροϊδία του λαού(2012-11-02 00:00:00.0)
Αντίσταση σε ποιον;(2011-02-16 00:00:00.0)
Στα «τελειώματα» η πλήρης παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο(2010-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ