Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10737

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να μη βρεθούν απροετοίμαστοι

Με όποιο σενάριο επιλέξει η κυβέρνηση να παραδώσει στους μεγάλους επιχειρηματίες τον πλήρη έλεγχο της ΔΕΗ, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Πολύ πιο ακριβό ρεύμα για το λαό, μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τις πολυεθνικές, βαρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον.


ΣΕΛ.  8

ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ σπρώχνουν το λαό

ΚΚΕ: Τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν με την ψήφο και τη δράση τους οριστικά την πολιτική και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Αποτελεί ένα ακόμα θρασύτατο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δε θα λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα όταν δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαπολύει νέα πυρά κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά τη στιγμή που ανακοινώνει προκλητικότατα τη στήριξη των τραπεζών με νέο πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κυβέρνηση και τρόικα με σχέδιο, συνεργαζόμενοι και αλληλοβοηθούμενοι, σπρώχνουν το λαό όλο και πιο βαθιά στο σκοτεινό λαβύρινθο των μονοπωλίων. Τα λαϊκά στρώματα για να τους αντιμετωπίσουν, χρειάζεται να εγκαταλείψουν με την ψήφο και τη δράση τους οριστικά την πολιτική και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αρνούμενοι να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης και το κρατικό χρέος που δημιουργούν η κερδοφορία και η δράση των επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  6  -  7

65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Με την πεποίθηση και την υπόσχεση ότι ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας μπορεί να δυναμώσει, πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα η εκδήλωση καταδίκης του ιμπεριαλισμού για την 65η μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς και μνήμης για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.


ΣΕΛ.  3

Ο καυγάς ... για το σερβίρισμα

Αν κανένας μείνει στην τηλεοπτική εικόνα των ημερών, είναι εύκολο να πάρει στα σοβαρά πως οι συνδικαλιστές που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν σηκώσει μπαϊράκι αντίστασης ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ομως τα «ματώματα», και τ' άλλα βαρύγδουπα που ακούγονται, είναι για να κρύψουν τα «σημαδεμένα χαρτιά»: Ηδη από το 1999 η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν τον πρώτο νόμο για την ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Από τότε πότε το ΠΑΣΟΚ και πότε η ΝΔ, ανάλογα του ποιος ήταν στην κυβέρνηση, με τον έναν ή άλλον τρόπο σπρώχνουν την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Και οι φωνές; Τα SMS; Τα «ματώματα»; Είναι για να στρέψουν τη δυσαρέσκεια του λαού σε αλλότρια. Με επιχειρήματα του τύπου «να μην υποκύψει η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας», βγάζουν την κυβέρνηση λάδι και της αφήνουν και το ελεύθερο να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, όπως άλλωστε την έχει προσχεδιάσει, πράγμα που αποκαλύπτεται από το πρόγραμμά της. Ο καυγάς δηλαδή γίνεται για το σερβίρισμα στο λαό και στους αρχισερβιτόρους είναι και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα θα είναι πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα και για τους εργαζόμενους του κλάδου απώλεια των όποιων δικαιωμάτων τούς έχουν απομείνει. Γι' αυτό το λαϊκό κίνημα οφείλει να διεκδικήσει ενιαίο δημόσιο φορέα Ενέργειας, στο δρόμο ανάπτυξης για τις ανάγκες του λαού ενάντια στα μονοπώλια.



ΛΙΒΑΝΙΚΟ ΚΚ
Προετοιμασία για νέα σύγκρουση και αντίσταση

ΣΕΛ.  17
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Σε ασταμάτητο καλπασμό

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προετοιμάζουν κι άλλο «μαχαίρι» στο Φάρμακο

Η κυβέρνηση έχει στήσει αυτές τις μέρες προπαγανδιστικό σόου διατυμπανίζοντας σε κάθε τόνο ότι γίνεται περιστολή της σπατάλης στο Φάρμακο, προκειμένου να κρύψει τη σφοδρή επίθεση που εξαπολύεται στην πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών ακόμα και σε φάρμακα ευρείας χρήσης ή σοβαρών ασθενειών.


ΣΕΛ.  13
ΑΝΕΡΓΟΙ
Δεν έχουν χρήματα ούτε για εξετάσεις ζωής και θανάτου

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ