Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για να βγαίνει λάδι το ΠΑΣΟΚ

Ενδοτική, μοιραία, άβουλη, ανίκανη. Οτιδήποτε άλλο επιμένει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ' αυτό που πραγματικά είναι αυτή η κυβέρνηση. Ποιον βοηθούν όμως τέτοιες τοποθετήσεις; Το βέβαιο είναι ότι δε βοηθούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα πολύτιμα για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης τους. Ισα ίσα, σ' έναν κόσμο ενδέχεται να προκαλούν και αισθήματα «συμπάθειας» και άρσης των τεράστιων ευθυνών που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει.

Από κοντά το τροπάρι του λαϊκού αποπροσανατολισμού έψαλε και ο Φ. Κουβέλης, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», επιβεβαιώνοντας τη στοχοπροσήλωση του οπορτουνισμού ανεξαρτήτως της έκφρασής του. Οπως δήλωσε χτες, «έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα αφ' ότου οι υπουργοί ενημέρωναν, συζητούσαν, συμφωνούσαν με την αντιπροσωπεία της τρόικας της ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Η Βουλή, τα κόμματα, οι Ελληνες πολίτες όμως δεν είχαν καμία υπεύθυνη και συγκεκριμένη ενημέρωση (...) Η κυβέρνηση εκπροσωπεί τη χώρα. Οι εν κρυπτώ συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών έπρεπε να αντικατασταθούν από διαφανή διαδικασία».

Αυτά όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι απ' τις εν λόγω συζητήσεις και διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας προκύπτουν νέα άγρια αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σφοδρή επίθεση στο λαό ο Φ. Κουβέλης την εγκαλεί για ...έλλειψη ενημέρωσης! Την ώρα που αναδεικνύεται ως παμμέγιστη ανάγκη η αγωνιστική ετοιμότητα του λαού, οι της «ανανεωτικής αριστεράς» του λένε, περίμενε να δούμε τι συζήτησαν!

Αυτός είναι ο οπορτουνισμός. Πάντα σε ρόλο επιζήμιο για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, χρήσιμο για το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ