Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία στο Σύνταγμα καλεί η ΕΕΔΥΕ

Και σήμερα ο Βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος (Στιγμιότυπο από την περσινή κινητοποίηση)
Και σήμερα ο Βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος (Στιγμιότυπο από την περσινή κινητοποίηση)
«65 χρόνια μετά. Ποτέ πια Χιροσίμα. Οχι στα πυρηνικά και τους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα. Επιστροφή όλων των στρατευμάτων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές»! Με το σύνθημα αυτό, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 65 χρόνων απ' το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, σε συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία προς το Σύνταγμα που θα ακολουθήσει, σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.

Στο κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει την ανάγκη για δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με αιτήματα όπως:

-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ' απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης «Αντιπυραυλικής Αμυνας» στην Ευρώπη, που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου χρήσης του Αιγαίου για την ενίσχυσή της.

-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

-- Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

-- Την ανατροπή του Μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συγκέντρωση και κινητοποίηση εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών του λαού μας.

Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Για να τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να καταδικάσουν τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας, η Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης καλεί το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τρίτη η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(2016-08-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων(2011-08-05 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη(2010-08-06 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Τρίτη 7 Αυγούστου(2007-08-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στην Ακρόπολη(1999-07-31 00:00:00.0)
Φιλειρηνική εκδήλωση στην Ακρόπολη(1997-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ