Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10735

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στα σκαριά καινούριες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις
  • Στην ημερήσια διάταξη τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα και η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ.
  • ΚΚΕ: Είναι πια επιτακτική ανάγκη για όλα τα λαϊκά στρώματα να θέσουν με κοινό μέτωπο πάλης το ζήτημα της απελευθέρωσής τους από τη ληστεία των μονοπωλίων, μετατρέποντάς τα σε λαϊκή περιουσία. Αυτός είναι ο δρόμος για να ανατραπεί το βάρβαρο μνημόνιο, για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.

ΣΕΛ.  3

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων:

  • Μήπως έχετε ακούσει για τους εργαζόμενους που κάθε μέρα δολοφονούνται στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους εργασίας από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας;
  • Μήπως έχετε ακούσει για τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που είναι απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους (ΟΤΑ, εργοστάσια κ.λπ.);
  • Μήπως έχετε ακούσει για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις;
  • Μήπως έχετε ακούσει για ατέλειωτες ώρες δουλειάς 10 και 15 ώρες στα καράβια, με κίνδυνο μάλιστα για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων;
  • Μήπως έχετε ακούσει για τα σαπιοκάραβα που είναι φέρετρα στη θάλασσα;

Για να υπάρχει έστω και ένας εισαγγελέας ή δικαστής που θα βάλει πάνω από το εργοδοτικό συμφέρον, πάνω από το κέρδος των επιχειρηματιών το εργατικό συμφέρον, την ανθρώπινη ζωή, πρέπει αποφασιστικά να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες.


ΣΕΛ.  9

65 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αύριο στις 7.30 μ.μ. η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Ακρόπολη

Η ΕΕΔΥΕ, με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 65 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά σε συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία προς το Σύνταγμα που θα ακολουθήσει, αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  7

Η δική τους μοίρα

Το «βιολί βιολάκι τους» τα αστικά ΜΜΕ για το τάχα τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός της χώρας από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Δεν λένε να κόψουν το παραμύθι κι ας ξέρουν πως η βαθιά καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια των αντιλαϊκών κυβερνήσεων να τη φορτώσουν στις πλάτες των λαών δεν έχουν αφήσει πολλά περιθώρια στους εργαζόμενους για διακοπές. Αρα είναι πολύ φυσιολογική η όποια μείωση στην τουριστική κίνηση παρατηρείται. Αλλωστε, μόλις προχτές, ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ομολόγησε πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις, δεν υπάρχουν προβλήματα που προκύψανε άμεσα από τη συγκεκριμένη απεργία» (σ.σ. των φορτηγών) και επίσης είπε: «Περιμέναμε 25% έως 30% κάμψη στα έσοδα, αυτή τη στιγμή έχουμε μια κάμψη της τάξης του 9%». Ολα αυτά είναι πολύ γνωστά στα αστικά ΜΜΕ, που έχουν βαλθεί καθημερινά να βγάζουν μεζούρα και να μετρούν τάχα το κόστος των λαϊκών κινητοποιήσεων. Επιδιώκουν όμως να δημιουργήσουν ενοχές στους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών τους, έτσι που υποταγμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι να αποδεχτούν τη «μοίρα» που τους έχουν ετοιμάσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του. Ομως, οι εργαζόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τη δική τους μοίρα. Με κοινό μέτωπο πάλης να αποτινάξουν οριστικά τους εκμεταλλευτές του πλούτου που παράγουν.



ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Επικίνδυνη ένταση

ΣΕΛ.  14
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΑΓΡΟΤΕΣ
Αρχίζουν νέους αγώνες

ΣΕΛ.  18
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Ολοι σήμερα στην κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  11
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Εγκληματική» εγκατάλειψη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Παραδίδουν τον Κίσσαβο σε επιχειρηματικό όμιλο!

Αιολικό πάρκο με 22 ανεμογεννήτριες θέλει να εγκαταστήσει εκεί ο επιχειρηματικός όμιλος «Μυτιληναίος». Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Λακέρειας για να δώσει έγκριση. Αντίθετη με την παράδοση η «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, που διοργανώνει σήμερα συνέντευξη Τύπου.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ