Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

Ο ΑΙΡΩΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ: «Από τον περασμένο Νοέμβριο (...) ο κ. Παπανδρέου βυθίστηκε πολλές φορές στην κόλαση των αγορών. Σε κάθε ανάδυσή του πλήρωνε βαρύ τίμημα και ανελάμβανε δυσθεώρητο πολιτικό κόστος (...) πήρε τη μεγάλη απόφαση και όλο το κόστος. Αποδέχθηκε μείωση μισθών και συντάξεων και μαζί ένα πακέτο σκληρών διαρθρωτικών μέτρων που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αρνούνταν (...) αρνήθηκε τον ίδιο του τον εαυτό (...) προκειμένου να διασωθεί η χώρα» (η αγιογραφία στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «η συνέχιση της ατιμωρησίας δεν μπορεί πλέον να γίνει δεκτή από την κοινή γνώμη. Πολύ περισσότερο όταν, έχοντας ήδη στερηθεί σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους οι πολίτες, γνωρίζουν ότι οι ελεγκτές της τρόικας που βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα κόβουν και ράβουν το "κουστούμι" νέων μέτρων (...) Η πάταξη της διαφθοράς δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια παράγραφος του Μνημονίου. Αποτελεί ύψιστη υποχρέωση και θέμα τιμής για τους κυβερνώντες, για να μπορούν τουλάχιστον να κοιτάζουν στα μάτια τους πολίτες» (απο το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΣΧΕΤΟ: «το 2004 ο αμερικανικός στρατός βομβάρδιζε επί οκτώ μήνες ανηλεώς την πόλη του Ιράκ Φαλούτζα (...) έξι χρόνια μετά ο απολογισμός είναι τραγικός (...) Επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι (...) οι Αμερικανοί είχαν χρησιμοποιήσει επικίνδυνες ουσίες, τα κατάλοιπα των οποίων θερίζουν ζωές μέχρι και σήμερα (...) οι γιατροί παρατήρησαν αλματώδη αύξηση στη βρεφική θνησιμότητα, προβληματικές γέννες και αύξηση των καρκινοπαθειών (...) οι μορφές καρκίνου τετραπλασιάστηκαν και στα παιδιά δωδεκαπλασιάστηκαν. Τα κρούσματα λευχαιμίας αυξήθηκαν 38 φορές. Η παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε τέσσερις φορές (...) Διαπιστώνουν με τρόμο οι επιστήμονες ότι οι μορφές του καρκίνου στη Φαλούτζα μοιάζουν με εκείνες που παρατηρήθηκαν στη Χιροσίμα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ