Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μέτωπο κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων

Σταθερό μέτωπο κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων τηρεί η ηγεσία της ΝΔ, καταδικάζοντας πολιτικά κάθε απεργία και διαδήλωση και προετοιμάζοντας το έδαφος για μέτρα «περιορισμού» του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.

Εμμένοντας στην τακτική που εξαρχής είχε χαράξει η Ρηγίλλης συμμετέχει στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης των λαϊκών - ταξικών αγώνων «χρεώνοντάς» τους την «άσχημη διεθνή εικόνα» της χώρας, την κρίση στον τουρισμό καθώς και ότι εμποδίζουν την προσέλκυση «επενδύσεων».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, αποδοκίμασε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης αλλά και τις προαναγγελθείσες των πρατηριούχων καυσίμων, όπως είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή για την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. «Ως Νέα Δημοκρατία κατανοούμε απόλυτα τα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων. Ωστόσο, θέλουμε να κάνουμε μια έκκληση προς όλους: Nα μην τινάξουμε στον αέρα τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, αυτό το δύσκολο, το κρίσιμο καλοκαίρι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, ενοχοποιώντας ευθέως τις απεργίες για την κατάσταση στον τουρισμό και γενικότερα την οικονομία. Επιπλέον, η ΝΔ δεν κρύβει ότι στηρίζει πλήρως την πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων, βάζοντας πλάτη στην ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Από την άλλη, για δημαγωγικούς και ψηφοθηρικούς λόγους καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της και να κάνει ειλικρινή δημόσιο διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, για να βρεθεί, εδώ και τώρα, λύση στο πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε (στον «Φλας») ότι «εμείς ως ΝΔ έχουμε τοποθετηθεί υπέρ του ανοίγματος των αγορών που πρέπει να απελευθερωθούν, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια και διαφόρων κλειστών επαγγελμάτων. Αυτό είναι δεδομένο και είναι βασική μας θέση και πράγματι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα άλλο τοπίο στις χερσαίες μεταφορές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ