Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Μία Λάρισα στην ανεργία. Μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 122.000 εργαζόμενοι βγήκαν στην ανεργία. Οσο περίπου ο πληθυσμός στην πόλη της Λάρισας. Στους νέους η ανεργία ξεπερνά το 30% ενώ σε 11 περιφέρειες της χώρας τα ποσοστά είναι πλέον διψήφια» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΝΕ: «Την αγωνία των πολιτών για το "σήμερα" αλλά και την πλήρη κατάρρευση των προσδοκιών για το "αύριο" σε συνδυασμό με τη διευρυνόμενη δυσπιστία έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας αποτυπώνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue (...) το 69% εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες ενώ προεξοφλείται ότι θα ενταθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές συγκρούσεις» (το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΑΡΩΜΑ: «Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι της πολιτικής είναι ότι έχουν απέναντί τους το πιο νεανικό κομμάτι της κοινωνίας. Κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μεταξύ 25 και 35 ετών, με προσόντα, γνώσεις και δυνατότητες νιώθουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι σε ένα περιβάλλον ευτελισμένο και αβέβαιο, χωρίς πολλές ευκαιρίες. Βλέπουν πολιτικούς και κόμματα που παλεύουν μόνο για τη διάσωσή τους και εξοργίζονται. Αυτή η υπαμειβόμενη γενιά που δεν βρίσκει δουλειά αντίστοιχη με τα προσόντα, τις δεξιότητες και τις ικανότητές της δεν θα αντέξει. Θα εγερθεί κάποια στιγμή και θα "κλωτσήσει" ό,τι βρει μπροστά της, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τα δικά της γεγονότα, να χτίσει το δικό της μέλλον. Αν η πολιτική δεν αποκαταστήσει σύντομα νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό και δεν διαμορφώσει περιβάλλον νέας ελπίδας για τη νεολαία, τα πράγματα θα ξεφύγουν και θα σαρωθούν όλοι» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ