Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναίρεση στην υπόθεση Ν. Φλώρου

Αναίρεση άσκησε ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης κατά της απόφασης του Τέταρτου Τμήματος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, που αφορούσε στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρο.

Με την «υπόθεση Φλώρου» είχε ασχοληθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τη διαβίβαση από την επιτροπή ελέγχου της Βουλής, καθώς από τον έλεγχο των δηλώσεων του «πόθεν έσχες» του Ν. Φλώρου, δεν αποδείχθηκε η νόμιμη προέλευση ποσού των 7.095.463 ευρώ (2,5 δισ. δραχμές) κατά το έτος 1999.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δέχτηκαν ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ήταν χρηματιστηριακός σύμβουλος γνωστού ομίλου επιχειρήσεων λειτούργησε ως «παρένθετο πρόσωπο». Δηλαδή, τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον τέως βουλευτή από τον εργοδότη του, ο οποίος δεν ήθελε να φαίνεται ο ίδιος, προκειμένου να εκτελέσει χρηματιστηριακές συναλλαγές και συγκεκριμένα για την αγορά πακέτου 292.580 μετοχών της εταιρείας «Θεμελιοδομή».

Μετά την άσκηση της αναίρεσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο έστειλε την απόφασή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Σημειώνεται ότι η διαβίβαση της υπόθεσης σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλογιστεί σε βάρος του Ν. Φλώρου χρηματικό ποσό ισάξιο με το περιουσιακό όφελος που απέκτησε, δηλαδή 7 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ