Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αιχμή της αντιπαράθεσης οι βουλευτικές έδρες

Τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΣΥΝ δε θέτει επιτακτικά ζήτημα παραίτησης των τεσσάρων βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν και παράδοσης των εδρών τους, εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέουν μάλιστα τις «χλιαρές» - όπως τις χαρακτηρίζουν - αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΝ με το γεγονός ότι την έδρα του Φ. Κουβέλη στη Βουλή, σε περίπτωση παραίτησής του, θα έπαιρνε η Ν. Βαλαβάνη, που στηρίζει το «μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου.

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα εξέδωσε χτες ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει τους τέσσερις και αναφέρει ότι «η παραίτηση των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν (...) επιβάλλεται αυτονόητα, αυτό απαιτεί και ο κόσμος». Ειδικότερα η οργάνωση εκφράζει προς τον βουλευτή Αχαΐας Ν. Τσούκαλη «την απαίτηση να παραιτηθεί από την έδρα της Αχαΐας, άμεσα», αφού «η έδρα ανήκει στα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και όσων παραμένουν σε αυτόν».

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις δηλώνουν πως δεν πρόκειται να παραιτηθούν. Οι διαδικασίες συγκρότησης νέου κομματικού φορέα φαίνεται να προχωρούν, χωρίς ωστόσο οι τρεις εξ αυτών που είναι και μέλη του ΣΥΝ να έχουν δηλώσει την αποχώρησή τους απ' το κόμμα, ούτε όμως και από πλευράς ΣΥΝ να έχει γίνει καμία κίνηση για τη διαγραφή τους.

Στελέχη της «ανανεωτικής πτέρυγας» επισημαίνουν διαρκώς την επιθυμία τους για συμπόρευση με την «πολιτική οικολογία», δηλαδή τους «Οικολόγους - Πράσινους», τους οποίους ταυτόχρονα διεκδικεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, μια συνεργασία όλων μαζί.

Στο συνέδριο των «Οικολόγων - Πράσινων» που άρχισε χτες κλήθηκαν να απευθύνουν χαιρετισμό τόσο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και η «Ανανεωτική Πτέρυγα», γεγονός που δυσαρέστησε την Κουμουνδούρου. Μάλιστα, ενώ ήταν να παραβρεθεί ο Αλ. Τσίπρας, τελικά το σχήμα εκπροσωπήθηκε απ' τον Δ. Βίτσα, ο οποίος εμμέσως κάλεσε τους «Οικολόγους - Πράσινους» σε συνεργασία λέγοντας «να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες, να συγκροτηθούν συμμαχίες και τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών, να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες για αυτοδιοικητικά σχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ