Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζητάει πρόσθετες ανατροπές σε όλα τα μέτωπα

Στηρίζει την «ευελφάλεια» και την αξίωση των εργοδοτών να μειώσουν τους μισθούς μέσα και από την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού

Το ΠΑΜΕ και οι ταξικές Ομοσπονδίες αντιπαλεύουν την προσπάθεια της εργοδοσίας και των κομμάτων της να τσακίσουν τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, στο όνομα της κρίσης
Το ΠΑΜΕ και οι ταξικές Ομοσπονδίες αντιπαλεύουν την προσπάθεια της εργοδοσίας και των κομμάτων της να τσακίσουν τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, στο όνομα της κρίσης
Κλίμα υπέρ της λήψης πρόσθετων φιλομονοπωλιακών μέτρων, καλλιεργεί επίμονα η ΝΔ, παρουσιάζοντάς τα ως μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση. «Λείπουν τα μέτρα τόνωσης της αγοράς» από το μείγμα των κυβερνητικών μέτρων, διαπίστωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χτες στη Ρηγίλλης ο Α. Σαμαράς με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, η ΝΔ στηρίζει στην πράξη τα νομοσχέδια για το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τασσόμενη ανοιχτά υπέρ της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χτες έκανε ένα ακόμα βήμα, κλείνοντας το μάτι στην κατάργηση ουσιαστικά του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα τέθηκε στον Α. Σαμαρά από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη. Ερωτηθείς αργότερα ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης για τη θέση της ΝΔ στο ζήτημα της «ενσωμάτωσης» του 13ου και 14ου μισθού, παρέπεμψε στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων.

Ταυτόχρονα, ο Κ. Χατζηδάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ΝΔ βάζει πλάτες στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση, η οποία όπως είπε «δίνει εξετάσεις τεχνικής επάρκειας για την εφαρμογή των μέτρων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα». Η συναίνεση της ΝΔ στην κατεύθυνση αυτή είναι δεδομένη γιατί όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης «όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια εθνική συμμαχία ενάντια στο λαϊκισμό, τη μιζέρια και το μηδενισμό».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση «Ποσειδώνια», αναγόρευσε τη στήριξη του εφοπλιστικού και τουριστικού κεφαλαίου ως εθνική προτεραιότητα. «Πιστεύουμε ότι θα πρέπει τα εθνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα - δηλαδή, τη ναυτιλία και τον τουρισμό μας - όχι απλώς να τα κεφαλαιοποιούμε, αλλά να τα προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι τάχα αυτή «είναι η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδικά για τη ναυτιλία, που τη χαρακτήρισε εθνική δύναμη, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί την κρατά σε ομηρία, «με τις απίστευτες παλινωδίες στο θέμα του καμποτάζ, αλλά, κυρίως, με τη διάλυση του ελληνικού υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που, ήδη, έχει τριχοτομηθεί». Νωρίτερα, μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ στη Ρηγίλλης, έθεσε ουσιαστικά τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση (εκλογικής) ετοιμότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνοντας λόγο για «καλοκαίρι εξωστρέφειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ