Σάββατο 12 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Επιχαίρει για την εξαθλίωση του λαού

Ως κυβερνητική επιτυχία παρουσιάζει το πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων ο υπουργός Οικονομίας. Ο ίδιος, σε συνέντευξη προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επιχείρησε προκλητικά να παρουσιάσει το λαό ως συμμέτοχο στο ...φόνο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει έντονη κοινωνική αντίδραση» στα μέτρα της κυβέρνησης.

Απαντώντας χτες στη Βουλή σε Ερωτήσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο δανεισμό της χώρας, λέγοντας πως «όλες οι δόσεις είναι διασφαλισμένες, αρκεί να υλοποιούμε το Πρόγραμμα».

Υποστήριξε ακόμα ότι αυτό «πάει καλά», αφού «ο προϋπολογισμός δείχνει μία μείωση του ελλείμματος 39% (...) αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά πάνω από 8%, που υπολείπεται βέβαια λίγο από τους στόχους, αλλά αυτό υπερκαλύπτεται και από μια πάρα πολύ σημαντική μείωση δαπανών που ξεπερνά το 10%, πολύ πάνω από το στόχο».

Αναφερόμενος στους ελέγχους από ΕΕ και ΔΝΤ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «στην πρώτη αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ότι έχει υλοποιήσει περίπου 28 δράσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι οι δράσεις αυτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη υλοποιηθεί, ή έχουν δρομολογηθεί, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας με τη γλώσσα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, επιχαίρει για τις ανατροπές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όταν ευημερούν τα μεγέθη της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι και ο λαός οδηγούνται σε αύξηση της απόλυτης και σχετικής φτώχειας.

Ειδικά για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, έκανε το άσπρο - μαύρο για τα συμφέροντα του λαού και υποστήριξε ότι είναι πρακτική όλων των κυβερνήσεων στον κόσμο, προκειμένου «να αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία σε όφελος της αναδιάρθρωσης της οικονομίας, της εισαγωγής ιδιωτικών κεφαλαίων, κάτι που βοηθά την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, βοηθά στο να δίνουν καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη».

Τους προπαγανδιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης φαίνεται πως εξυπηρετεί και η χτεσινή παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελ. Ράικου, η οποία διέταξε χτες τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν, από ποιους και για ποιο λόγο έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε σχέση με το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ