Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ «ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ»
Εμπαιγμός του λαού που χρυσοπληρώνει ένα μπάνιο

Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση των ...ερειπίων

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση των ...ερειπίων
Με μια παράσταση - εμπαιγμό για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, που οργάνωσε η κυβέρνηση με την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, κατεδαφίστηκε χτες το πρωί το «κουφάρι» του πρώην νυχτερινού κέντρου «Φαντασία», τη στιγμή που, με αποφάσεις τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού ζει και βασιλεύει απαγορεύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στη λαϊκή οικογένεια.

Η κυβέρνηση, εντελώς αποπροσανατολιστικά, μιλά δήθεν για κίνηση απελευθέρωσης της παραλίας, ώστε να την απολαμβάνει δωρεάν ο λαός, που σήμερα χρειάζεται ακόμη και 40 ευρώ να πληρώσει για ένα μπάνιο σε όλες τις φραγμένες πλαζ που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν από ιδιώτες. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «απελευθερώσει» φέτος μόνο 2 χιλιόμετρα παραλίας από τη «Φαντασία» ως το «Ακρωτήρι» και από εκεί ως τον «Ιππόκαμπο». Είπε ότι θα απομακρυνθούν συρματοπλέγματα, κάγκελα και κάποια τσιμεντένια εμπόδια προς τη θάλασσα και θα γίνει μόνο μια υποτυπώδης «ανάπλαση». «Αυτά μπορούμε να κάνουμε για φέτος», δήλωσε απερίφραστα η υπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχει «μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή», αφού «άλλος χώρος ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, άλλος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, άλλος στα Ολυμπιακά Ακίνητα και άλλος στα Τουριστικά Ακίνητα»!

Οπως συνάγεται, δε θα πειραχτεί καμία εγκατάσταση για την οποία υπάρχουν συμβάσεις με ιδιώτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η υπουργός ρωτήθηκε, για παράδειγμα, αν θα κατεδαφιστεί το «Ακρωτήρι», ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο και για το οποίο έχει εκδοθεί απόφαση να κλείσει, αυτή δήλωσε ότι «όλες αυτές οι κτήσεις ελέγχονται από τον Περιφερειάρχη Αττικής, ώστε να ασκηθούν τα νόμιμα μέσα»! Δηλαδή «ζήσε μαύρε μου»...

Το ίδιο προφανώς ισχύει και με τα άλλα παράνομα νυχτερινά κέντρα, την πίστα καρτ και άλλες εγκαταστάσεις που έχουν μισθώσει οι διάφοροι δημόσιοι, κατά τα άλλα, φορείς.

Θυμίζουμε ότι με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, μαζί με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τώρα δεν μπορεί να τις προσεγγίσει αν δεν πληρώσει εισιτήριο, έχει μετατραπεί σε «φιλέτο» για το μεγάλο κεφάλαιο. Το κλειστό γυμναστήριο τάε κβον ντο προγραμματίζεται να μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο με ΣΔΙΤ, σχεδιάζεται η παραχώρηση της ζώνης μπιτς βόλεϊ σε άλλα συμφέροντα, η παραλία Αγίου Κοσμά σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ο παλιός Ιππόδρομος στο Ιδρυμα Νιάρχου κ.ά.

Ειδικότερα, στο φαληρικό Δέλτα ο αποκλεισμός της ευρύτερης περιοχής από τη θάλασσα εντάθηκε με την άδεια που παραχωρήθηκε για να χτιστεί από μεγαλοεργολάβο ο χώρος της Ριζαρείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ