Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οχι στον «Καλλικράτη»

Να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο «Καλλικράτης», απαίτησαν οι κάτοικοι του Δήμου Ορμύλιας Χαλκιδικής, μέσα από λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα (5 Μάη), καταγγέλλοντας ότι αποτελεί ένα ακόμα από τα πολλά μέτρα που βολεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και φορτώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού.

Στη λαϊκή συνέλευση έγινε συζήτηση επί της ουσίας και όχι για το χωροταξικό μέρος του σχεδίου που αποπροσανατολίζει το λαό. Ενάντια τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι, αξιοποιώντας και την πείρα από την εφαρμογή του «Καποδίστρια».

Στο ψήφισμα της πάνδημης λαϊκής συνέλευσης, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι με το σχέδιο «Καλλικράτης», η κυβέρνηση «πετάει στο «καλάθι των αχρήστων» και αυτές ακόμη τις λειψές υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας που μεταφέρει στους Δήμους, με τον κίνδυνο να παραδοθούν στους επιτήδειους επιχειρηματίες. Ξεπουλάει το φυσικό πλούτο και το περιβάλλον στα μεγάλα συμφέροντα για να τον αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος και όχι για όφελος του λαού. Στέλνει στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμα και μόνιμους υπαλλήλους. Μετατρέπει τους δήμους σε φοροκυνηγούς και σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ