Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ζητούν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των μαθητών

Με το σύνθημα «Οχι άλλο αίμα των παιδιών μας στην άσφαλτο», μαθητές και γονείς απέκλεισαν συμβολικά χτες την οδό Αργυρουπόλεως, όπου πριν από πέντε μέρες μαθητής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης έπεσε θύμα τροχαίου, ζητώντας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν γαρίφαλα στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Αργυρουπόλεως, όπου ο 11χρονος μαθητής, στις 8 Μάη, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο όταν επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο. Η οδός Αργυρουπόλεως είναι ένας από τους τρεις κεντρικούς δρόμους της πόλης και στο σημείο του δυστυχήματος δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης. Τον διασχίζουν καθημερινά μαθητές από το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο και 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, καθώς εκεί βρίσκονται η Εφορία και η Εργατική Εστία.

Η υπόγεια διάβαση που υπάρχει - όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων - δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους, καθώς είναι παραμελημένη, στερείται φωτισμού, ενώ λείπει ράμπα πρόσβασης, αποκλείοντας έτσι τα αναπηρικά και παιδικά καρότσια ή ποδήλατα. Παράλληλα δεν υπάρχει οδική σήμανση που να ενημερώνει τους οδηγούς για την ύπαρξη των σχολείων που εφάπτονται της λεωφόρου, ώστε να χαμηλώνουν ταχύτητα.

Η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των διερχόμενων, παρά τα πολλά αιτήματα των Συλλόγων Γονέων. Ενώ «θυμήθηκε» να καθαρίσει την υπόγεια διάβαση αφού συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ