Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

«Θα χρειαστεί και μετά την 48ωρη απεργία συνέχιση και δυναμισμός του αγώνα. Σημαντικός αγωνιστικός σταθμός η 1η ΜΑΗ, που προετοιμαζόμαστε για να είναι μια νέα αφετηρία. Θα χρειασθούν αντοχή, θυσίες, για να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες ξεσηκωμού. Απαιτούνται πανστρατιά, συνεχείς αγώνες, με συνδυασμένες μορφές πάλης, για να νιώσει φοβερή πίεση η εργοδοσία, να φοβηθεί η κυβέρνηση απ' τη δύναμη του κινήματος, για να υπάρξουν νίκες. Το "πόλεμος στον πόλεμο του κεφαλαίου" δεν είναι ένα σύνθημα βερμπαλιστικό. Είναι ένα καθήκον ταξικό, που απορρέει από το χαρακτήρα και τους στόχους της επίθεσης που δεν είναι προσωρινή, είναι διαρκείας και σαρωτική.

Είναι ώρα ευθύνης για τους κομμουνιστές, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και ψηφοφόρους, να συνειδητοποιήσουν και να συμβάλουν να συνειδητοποιηθεί πλατιά από τους εργαζόμενους ο χαρακτήρας της επίθεσης, ποιες είναι οι αιτίες της οικονομικής κρίσης, ποια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται ώρα την ώρα, μέρα τη μέρα, ποια θα είναι η νέα κατάσταση αύριο. Να ενημερώσουν και να διαφωτίσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης πρώτα από όλα σε κάθε χώρο δουλειάς.

(...) Αυτές τις ώρες, ο καθένας καλείται να πάρει απόφαση με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει. Υπέρτατος νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό πρέπει να εκφραστεί στην πράξη, πιο ισχυρά αυτή τη φορά.

Στην πρώτη γραμμή όσοι δεν φοβούνται την εργοδοσία, το κράτος, να ανοίξουν δρόμους και για τους άλλους. Τώρα είναι πιο επίκαιρο το σύνθημα, μην τους φοβάστε, φοβίστε τους εσείς, να τρομάξει, να φοβηθεί η εργοδοσία, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.

Να απομονωθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να δυναμώσει η συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, με τη Σπουδάζουσα και την εργαζόμενη νεολαία.

Απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου, να βγει πιο ισχυρό το μέτωπο του αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός αγώνας και δρόμος»(αποσπάσματα από άρθρο στον κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ