Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανακατεύει το καζάνι της συναίνεσης

Στις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμιά αντίδραση στα χειρότερα που έρχονται, πλειοδότησε χτες ο Α. Σαμαράς

Στο πλευρό της κυβέρνησης για να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα βάρβαρα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές τάσσεται αποφασιστικά η ηγεσία της ΝΔ, εγκαταλείποντας τη δημαγωγική στάση που είχε πρόσκαιρα υιοθετήσει ενάντια δήθεν στο ΔΝΤ.

Στη δήλωση που έκανε χτες ο Α. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα συστρατευτεί στον πόλεμο που έχει κηρύξει η πλουτοκρατία κατά του λαού, χρησιμοποιώντας βέβαια τις συμμαχίες με ΕΕ - ΔΝΤ μέσω του μηχανισμού δανειοδότησης. «Ας γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι, όπως έγκαιρα προτείναμε άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής για την κρίση, έτσι και τώρα, θα προωθήσουμε λύσεις και πολιτικές που θα βγάλουν μιαν ώρα αρχύτερα την Ελλάδα από τον ασφυκτικό έλεγχο του ΔΝΤ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος απέφυγε να χρωματίσει αρνητικά την απόφαση για προσφυγή, ενώ «ξέχασε» την έντονη αντίθεση που είχε εκφράσει για το ίδιο το ΔΝΤ. Χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, περιορίστηκε να σημειώσει ότι «συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε», χαρακτηρίζοντας προσωπικό κατόρθωμα του πρωθυπουργού την «οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το ΔΝΤ».

Αν και απέκρουσε τις κατηγορίες του Γ. Παπανδρέου, που απέδωσε την προσφυγή στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να επιμείνει στη δικομματική κοκορομαχία για τις ευθύνες και θα επιλέξει τη φυγή προς τα μπρος βάζοντας γερές πλάτες στα αντιλαϊκά μέτρα. «Το ΠΑΣΟΚ είναι πια το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις μιαν ώρα αρχύτερα», τόνισε δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Στη γραμμή της ενίσχυσης της συναίνεσης και του εσωτερικού μετώπου μεταξύ των κομμάτων της αστικής τάξης κινείται σταθερά ο Δ. Αβραμόπουλος. «Θα πρέπει να τελειώνουμε με τις κοκορομαχίες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που μας οδήγησαν εδώ, τις μοιράζονται όλα τα κόμματα, άρα, έχουν και όλα τα κόμματα μέρος της ευθύνης για να ξεπεράσουμε την κρίση», τόνισε μιλώντας χτες στο «Θέμα Εφ - εμ», επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτά που πρόκειται να μας επιβάλει το ΔΝΤ «και ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι, θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει εμείς νωρίτερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ