Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Συντονιζόμαστε κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ

Το πανό της ΠΑΣΕΒΕ στη χτεσινή κινητοποίηση της Αθήνας
Το πανό της ΠΑΣΕΒΕ στη χτεσινή κινητοποίηση της Αθήνας
«Κάθε κατάκτηση που χάνεται από την εργατική τάξη είναι απώλεια για τη λαϊκή οικογένεια και όφελος για το μεγάλο κεφάλαιο», τόνισε ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).

«Σαν ΠΑΣΕΒΕ, είπε, γνωρίζουμε την επιθετική φύση του μεγάλου κεφαλαίου, τα θέλει όλα. Ούτε έχουμε αυταπάτες για την πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν. Εκμεταλλεύονται την καπιταλιστική κρίση για να εντείνουν την αντιλαϊκή τους επίθεση (...) Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το φορολογικό νομοσχέδιο». Και πιο κάτω σημείωσε ότι τα φορολογικά μέτρα παίρνονται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, «όπου τα μικρά μαγαζιά, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι αυτοκινητιστές στενάζουν από την ασφυκτική πίεση των πολυκαταστημάτων, των μεγαλοκατασκευαστών, των τραπεζών». Ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση μέσω ΤΕΜΠΜΕ «απευθύνεται σε λίγους μεσαίους και μεγάλους επιχειρηματίες, στοχεύει στην ενίσχυση των τραπεζών. Στους μικρούς ΕΒΕ θα μείνουν τα δάνεια και οι τόκοι».

Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν χαρακτηρίζει τους μικρούς ΕΒΕ φοροφυγάδες. «Εμείς θέλουμε να φορολογούμαστε με βάση τα βιβλία μας και όχι με εξωλογιστικό τρόπο. Ο λογιστικός προσδιορισμός όπως τον κάνει η κυβέρνηση αυξάνει τη φορολογία».

Η ΠΑΣΕΒΕ, σημείωσε, διεκδικεί αιτήματα που ανακουφίζουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ από την κρίση. Κατέληξε, λέγοντας: «Εχουμε τοποθετήσει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ στην απέναντι όχθη μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Αγωνιζόμαστε για την ανασύνταξη του κινήματος και την ενδυνάμωση της ΠΑΣΕΒΕ με την ένταξη σε αυτή νέων σωματείων - ομοσπονδιών - συνδικαλιστών. Επιδιώκουμε να δυναμώσει η συνεργασία μας με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ και τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ. Η επόμενη αγωνιστική μας συνάντηση θα είναι στις 21 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ