Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις στις μεγάλες πόλεις

Με συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές και μαθητές, καταδίκασαν την πολιτική φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στα Γιάννενα
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο στα Γιάννενα
Δυναμικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, σπουδαστών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, αγρότες, φοιτητές και μαθητές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που έγιναν στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Δράμα, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στη Βέροια, στη Νάουσα, στο Κιλκίς (όπου χαιρέτισε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ), στην Εδεσσα, στα Γιαννιτσά, στην Κατερίνη, στη Φλώρινα, στην Καστοριά και στα Γρεβενά.

Στη Δράμα στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία δημιουργήθηκε προς στιγμήν ένταση όταν οι διαδηλωτές αντελήφθησαν ότι στο χώρο παρεισέφρησε άνδρας της Ασφάλειας που μάλιστα έφερε μαζί του και το υπηρεσιακό του όπλο. Ο αστυνομικός, μετά από απαίτηση των συγκεντρωμένων εγκατέλειψε το χώρο.

Στην Πάτρα, με προμετωπίδα το πανό του συνδικάτου Οικοδόμων - δέσποζε στο χώρο - που έγραφε: «Καμία θυσία για το κεφάλαιο. 1.200 ευρώ επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Επιδότηση τώρα όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλ. Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Ζάκυνθο η πορεία έκανε στάση μπροστά από τη βιοτεχνία μαντολάτου το «Μελισσάκι» για να καταδικάσει την εκδικητική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου και γενικού γραμματέα του ΕΚΖ, Διονύσιου Γουσέτη από την εργοδοσία. Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και της ΝΑΣ προχώρησε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας και απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Καλαμάτα, Πύργο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθο, Σπάρτη και Κεφαλονιά.

Στα Γιάννενα εργαζόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαδήλωσαν από κοινού με ΕΒΕ και νεολαία, ενάντια στη φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων, το τσουνάμι συνολικά των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, απαιτώντας «δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία». Δυναμικό συλλαλητήριο έγινε και στην Κέρκυρα με διακριτή την παρουσία των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Στο Αγρίνιο εργαζόμενοι από διάφορα σωματεία όπως οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ένωσαν τα βήματά τους με τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αντιπροσωπείες των οποίων βρέθηκαν στη συγκέντρωση - πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμφιλοχία. Ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση των δικαιωμάτων τους έστειλαν και οι εργαζόμενοι στην Αρτα, μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του ταξικού αγώνα οι εργαζόμενοι στη Λευκάδα. Ενάντια στην αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική διαδήλωσαν εργάτες και αγρότες στην Πρέβεζα. Συγκέντρωση έγινε στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Στερεάς με τη συμμετοχή από εκατοντάδες αγωνιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, που διαδήλωσαν ενάντια στη φοροληστεία.

Στη Χαλκίδα, τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης ενώ στη Λαμία, η συγκέντρωση έγινε στη πλατεία Πάρκου και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στη Θήβα. Στη Λιβαδειά της κινητοποίησης προηγήθηκαν εξορμήσεις σε νοσοκομεία, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα. Τέλος, στην Αμφισσα την ομιλία ακολούθησε πορεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ