Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική

Συντονισμένα και μαζικά, για μια ακόμη φορά, απάντησαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία και συνταξιούχοι ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή κυβέρνησης, ΕΕ και κομμάτων της πλουτοκρατίας, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και τα νησιά.

Στο Ηράκλειο, μετά τη συγκέντρωση στη Νομαρχία, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με στάση στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ», όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης, καθαρίστριας, στο συγκεκριμένο κατάστημα στα πλαίσια περικοπής προσωπικού που έχει ανακοινώσει η επιχείρηση. Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, τονίζοντας ότι θα σταθούν, με κάθε τρόπο, εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας για μαζικές απολύσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε επίσης σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν ακόμη σε Ιεράπετρα και Αγιο Νικόλαο στο Ν. Λασιθίου.

Στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε ο Μανώλης Μπακάλης, στέλεχος του ΠΑΜΕ από τον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην πλατεία Κύπρου. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κινητοποίησης αποτέλεσε η συμμετοχή για πρώτη φορά εργαζομένων από τον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού.

Στην Κω και την Κάλυμνο, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πικετοφορίες. Στην Κω η πικετοφορία κατέληξε στο κέντρο της πόλης και στην Κάλυμνο στην κεντρική πλατεία.

Στη Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου μίλησε ο Γιάννης Ζαφειρίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στην αγορά της πόλης.

Στη Σάμο, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη, η οποία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και κατέληξε στο λιμάνι.

Στη Λήμνο, ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των μεταναστών εργατών. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, όπου μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου Κώστας Μαδυτινός και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην αγορά.

Τέλος, στην Ικαρία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Εύδηλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2019-05-02 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου(2011-12-02 00:00:00.0)
Νέοι εργάτες στον αγώνα(2011-06-29 00:00:00.0)
Μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα(2011-05-03 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό σάλπισμα σε 10 πόλεις(2009-11-18 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα(1996-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ