Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Δε θα δεχτούμε κανένα δουλεμπόριο!

Νέα δυναμική κινητοποίηση έκαναν χτες έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Πίσω από την αντεργατική νομοθεσία οχυρώνεται η εργοδοσία

Εμείς δεν εγκρίνουμε κανένα δουλεμπόριο, «νόμιμο» ή παράνομο, ξεκαθάρισαν οι εργάτες
Εμείς δεν εγκρίνουμε κανένα δουλεμπόριο, «νόμιμο» ή παράνομο, ξεκαθάρισαν οι εργάτες
Με δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση χτες το μεσημέρι μπροστά στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στον Ασπρόπυργο, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η συνθήκη Μπολκεστάιν για το έργο της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ξεκαθάρισαν ότι θα μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο που προετοιμάζουν κυβέρνηση και Λάτσης, με τη μεταφορά χιλιάδων ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων εργατών από χώρες με ξηλωμένα εργασιακά δικαιώματα, για να χρησιμοποιηθούν ως σύγχρονοι δούλοι στα έργα αυτά. Οι εργάτες διεκδικούν να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργαζόμενοι της περιοχής.

Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν στη 1 το μεσημέρι - στη διάρκεια παύσης εργασιών από τις 12.30 μ.μ. - μπροστά από την πύλη των διυλιστηρίων Ασπροπύργου όπου βρίσκεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ. Ακριβώς την ώρα της κινητοποίησης μέσα στο κτίριο γινόταν εκδήλωση με την παρουσία και του προέδρου των ΕΛΠΕ Τ. Γιαννίτση (πρώην υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ). Οι εργαζόμενοι, συγκροτημένα και οργανωμένα, αποκρούοντας τους προπηλακισμούς «φουσκωτών», οι οποίοι επιχείρησαν να κλείσουν την πύλη, «εισέβαλαν» μέσα στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και επέβαλαν συνάντηση των προεδρείων των σωματείων τους με τον Τ. Γιαννίτση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης, ενημερώνοντας στη συνέχεια τους συγκεντρωμένους για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, ανέφερε ότι «ο Τ. Γιαννίτσης μας δήλωσε ότι η συνθήκη Μπολκεστάιν είναι νόμος του κράτους» και συνέχισε: «Για μας το νόμιμο και το παράνομο καθορίζεται με βάση τα συμφέροντά μας. Χρειάζονται 2.500 εργάτες που αφορούν ειδικότητες της Ζώνης. Προειδοποιούμε ότι το έργο της επέκτασης δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν είμαστε μέσα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε το δουλεμπόριο για να κερδίζει ο Λάτσης». Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του σωματείου των Αμμοβολιστών Γ. Δεληγιάννης σημείωσε ότι η προσπάθεια των ΕΛΠΕ να μεταφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό είναι μέρος της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Θ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Οι άνεργοι, όλοι οι εργάτες της Ζώνης δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί». Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων για να καθορίσουν το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ