Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Νέα αστυνομική επιχείρηση κατά μεταναστών

Εντείνεται τις τελευταίες μέρες το κυνηγητό σε βάρος μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Στιγμιότυπο από παλιότερη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο της οδού Βερανζέρου

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από παλιότερη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο της οδού Βερανζέρου
Νέα αστυνομική επιχείρηση - «σκούπα» έγινε χτες στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα μετανάστες. Το κυνηγητό σε βάρος μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, διήρκεσε μέχρι αργά χτες το βράδυ με συνολικά 41 προσαγωγές και 4 συλλήψεις. Οι μετανάστες - στην πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές - οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών όπου και κρατούνται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να απελαθούν.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε από κτίρια της οδού Γερανίου στους αριθμούς 14 και 38. Ανδρες της Αστυνομίας εισέβαλαν σε δύο κτίρια, απομακρύνοντας μετανάστες που μένουν εκεί, προχωρώντας και σε συλλήψεις. Από κοντά και συνεργεία του Δήμου Αθηναίων που ανέλαβαν, παρουσία Εισαγγελέα, να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τα δύο κτίρια. Το γνωστό πρόσχημα δηλαδή που χρησιμοποιούν για να οργανώσουν τέτοιες επιχειρήσεις δίωξης μεταναστών. Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη γύρω περιοχή και το βράδυ.

Αλλωστε, η προστασία της δημόσιας υγείας που επικαλείται κυβέρνηση, δημοτική αλλά και νομαρχιακή αρχή Αθήνας αποτελεί το πρόσχημα, προκειμένου να δικαιολογούνται οι διώξεις σε βάρος των μεταναστών, οι οποίες ξεκίνησαν συντονισμένα το Μάη του 2009. Είχε προηγηθεί μια ολόκληρη συντονισμένη επιχείρηση αρμόδιων φορέων και μέσων ενημέρωσης που πίσω από τη δήθεν αγωνία για την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, προπαγάνδιζε κατά των μεταναστών που διαβιούν εκεί.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., υλοποιεί βήμα προς βήμα, όλο το πακέτο των αντιδραστικών και αντιμεταναστευτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θυμίζουμε ότι μόνο μέσα στο Μάρτη έγιναν τουλάχιστον τρεις τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις με συλλήψεις και προσαγωγές μεταναστών που ζουν σε κτίρια του κέντρου. Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, η χτεσινή επιχείρηση έγινε με τη συνεργασία και της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και της Υγειονομικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Αθηνών.

Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι καθόλου άσχετο με όσα συμβαίνουν σε βάρος των μεταναστών δεν είναι και το γεγονός ότι η περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχει άμεση σύνδεση και με τις αξίες γης και τις χοντρές μπίζνες που παίζονται για την αγοραπωλησία κτιρίων και γης στην περιοχή.

  • Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση της αστυνομίας με 92 συλλήψεις και 16 προσαγωγές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ