Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση με αφορμή την κινητοποίηση της ΤΕΔΚΝΑ

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση της ΤΕΔΚΝΑ η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) υπογραμμίζει:

«Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις στους δήμους, όχι όμως σαν αυτή που αποφάσισε η ΤΕΔΚΝΑ, αλλά κινητοποιήσεις που θα είναι καλά οργανωμένες και προετοιμασμένες, που θα έχει προηγηθεί ενημέρωση των δημοτών και των εργαζομένων με συζητήσεις και αποφάσεις στα συλλογικά όργανα και βέβαια όχι με αυτά τα επιμέρους αιτήματα και σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά για όλα τα σοβαρά μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ σήμερα, για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής στους δήμους, από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αλλωστε, απόρροια αυτής της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής είναι η μη καταβολή των 9 και πλέον δισ. ευρώ που οφείλει η κυβέρνηση στους ΟΤΑ. Στην ίδια αυτή λογική, κινείται και το σχέδιο "Καλλικράτης", με το οποίο ενισχύεται η συμβολή της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και μέσω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας, δηλαδή τομείς που την ευθύνη για τη χρηματοδότηση και υλοποίησή τους θα έπρεπε να την έχει το κράτος, με σκοπό την παραπέρα αποδιάρθρωση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή τους.

Ετσι, δεν μπορούν να εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές και διεκδικητές οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι αυτοί που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική και στα συλλογικά όργανα της ΤΕΔΚΝΑ και της ΚΕΔΚΕ, εκφράζουν την αμέριστη υποστήριξή τους στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και αποδέχονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται με το σχέδιο "Καλλικράτης", όπως η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, με μεταφορά των οικονομικών βαρών στους ίδιους τους εργαζόμενους, μέσω ιδιωτικών πληρωμών και δημοτικής φορολογίας, καθώς και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην τοπική διοίκηση.

Η αντίσταση και η αντίδραση των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων έχει προοπτική και αποτέλεσμα εφόσον είναι πολιτική απόρριψης της αντιλαϊκής εξουσίας ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό εκφραστή της και δεν περιορίζεται σε επιμέρους αιτήματα.

Θα έχει αποτέλεσμα εφόσον συνδεθεί με την καταδίκη συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, εφόσον συμπορευτεί με το λαϊκό και εργατικό κίνημα, την πάλη για κατακτήσεις, αλλά και ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού, για λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org