Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
«Γυμνό» το Κέντρο Υγείας στην Κάρπαθο

Συζητήθηκε προχτές Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της ακριτικής Καρπάθου, αφού, εκτός από την άθλια κτιριακή κατάσταση, οι ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων είναι τέτοιες που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Το θέμα έφερε προχτές στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών και στην απάντησή της η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σταδιακά τα προβλήματα που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν. Συγκεκριμένα είπε ότι σε δέκα μέρες θα πάει στο νησί καινούργιο ασθενοφόρο και ήδη έχουν προκηρυχθεί θέσεις για οδοντίατρο, ακτινολόγο, γυναικολόγο, μαία ενώ μετά το Πάσχα θα προκηρυχθεί θέση και για ένα νοσηλευτή.

Στην τοποθέτησή της, η Δ. Μανωλάκου είπε ότι το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στο χώρο της Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο το θέμα των εφημεριών, αλλά τα γενικότερα προβλήματα που χρειάζεται να λυθούν, προκειμένου να παρέχεται δημόσια υγεία υψηλής ποιότητας. Αναφερόμενη στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου είπε ότι οι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο υπάρχει μόνο ένας γιατρός για τρεις βάρδιες. Η βουλευτής είπε ότι οι δεσμεύσεις της υπουργού πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα γιατί οι ελλείψεις στο ακριτικό νησί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους του. Είναι χαρακτηριστικό είπε ότι λόγω της έλλειψης γυναικολόγου, οι έγκυες μόλις φθάσουν στον 7ο μήνα μετακομίζουν στη Ρόδο γιατί ξέρουν ότι εάν πάθουν κάτι δεν θα έχουν την απαραίτητη φροντίδα. Επίσης η παροχή ψυχικής υγείας βρίσκεται στον αέρα αφού λήγει η σύμβαση εργασίας της ψυχολόγου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ