Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Σάββατο ξεκινούν οι εκλογές

Η πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό

Πρωτοστατώντας στην πάλη των εργαζομένων στην «Καριπίδης» το σωματείο ανέδειξε τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης
Πρωτοστατώντας στην πάλη των εργαζομένων στην «Καριπίδης» το σωματείο ανέδειξε τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης
Ψήφος αγωνιστική, για το δυνάμωμα της δράσης του σωματείου, για τη συνέχιση και ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού που χαράζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, της κοινής δράσης μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, κόντρα στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, ήταν το κάλεσμα- δέσμευση της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης» στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Αυτή ακριβώς η αναγνώριση της καθημερινής και πλούσιας δράσης που ανέπτυξε το σωματείο στους χώρους δουλειάς, της συνεπούς και σταθερής γραμμής πάλης του με γνώμονα και μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που βάζουν πλάτη για την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποτυπώθηκε και με την υπερψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση εκλέχθηκε επίσης εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του σωματείου, οι οποίες θα διεξαχθούν 20, 21 και 22 του Μάρτη και ώρες 9 π.μ. έως 9 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Αποφασίστηκε επίσης η τροποποίηση στο άρθρο 23 του καταστατικού στο σημείο που αφορά στη διάρκεια θητείας της διοίκησης του σωματείου, η οποία επεκτάθηκε από τα 2 στα 3 χρόνια.

Ο πλούσιος αγωνιστικός απολογισμός της διοίκησης του σωματείου, που παρουσιάστηκε από την πρόεδρο του σωματείου, Τασία Κίτσου, καταδείχθηκε επιπλέον από τις τοποθετήσεις για τους αγώνες που αναπτύχθηκαν, όπως στην επιχείρηση «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», σε συνθήκες σκληρής και άγριας σύγκρουσης με την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία για την καταβολή των δεδουλευμένων και την υπεράσπιση της εργασίας, στα «Καρφούρ» και «Τζάμπο», όπως και πρόσφατα στο σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» ενάντια στις απολύσεις. Παρεμβάσεις ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς, όπως στα «Λιντλ», μάχες για να μην περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και μια σειρά άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο, προβάλλοντας και άλλες πτυχές σχετικά με τις ανάγκες των εργαζομένων, όπως η ψυχαγωγία, ο ελεύθερος χρόνος και ο πολιτισμός, πραγματοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση πολιτιστικό διήμερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ