Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανάγκη το Κέντρο Υγείας στη ΒΙΠΕ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις

Την ανάγκη άμεσης δημιουργίας Κέντρου Υγείας στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Πάτρας ή κοντά σε αυτήν που θα εξυπηρετεί και τους κατοίκους των γύρων περιοχών αξίωσε η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες συνδικαλιστικά της στελέχη.

Συγκεκριμένα, με αφορμή και τον πρόσφατο θάνατο του εργάτη Ρίστο Αριάν, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Tyresherco (στεγάζεται στη ΒΙΠΕ), εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα δημιουργίας Κέντρου Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΒΙΠΕ δουλεύουν περισσότεροι από 4.000 εργάτες και τα εργατικά ατυχήματα είναι σε ημερήσια διάταξη.

Με την παύση λειτουργίας του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, μετά το σεισμό του 2008, τα επείγοντα περιστατικά αναγκαστικά διακομίζονται στο νοσοκομείο του Ρίου. Γίνεται αντιληπτό ότι μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο του Ρίου, να παραλάβει τον τραυματία και να διακομιστεί πίσω στο νοσοκομείο απαιτείται πολύς χρόνος που πολλές φορές είναι κρίσιμος. Καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι «η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - του πολιτικού και συνδικαλιστικού τους προσωπικού χτίζει τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα».

  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προχώρησε χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ για το γεγονός ότι σε πολλούς εργασιακούς χώρους η υγιεινή και ασφάλεια - ιδιαίτερα στο μέταλλο και στον κατασκευαστικό τομέα - είναι ανύπαρκτη. Δε λείπουν και προσπάθειες κάλυψης εργοδοτών από συγκεκριμένους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ που προσπαθούν να αποτρέψουν εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όταν αυτά καταστρατηγούνται. Τέλος, συμφωνήθηκε να μεταβαίνουν σε χώρους δουλειάς και να συμμετέχουν στα κλιμάκια ελέγχου και στελέχη των ταξικών συνδικάτων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ