Πέμπτη 18 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΑ
Να δείξουμε τη δύναμή μας με ενιαίους ταξικούς αγώνες

Με ανακοίνωσή της αποκαλύπτει τον επικίνδυνο ρόλο και τη συντεχνιακή λογική της πλειοψηφίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και καλεί σε συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων

Την ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση για να αποκρουστούν τα άγρια αντεργατικά μέτρα αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ. Αποκαλύπτοντας και στηλιτεύοντας το ρόλο της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) - καλεί τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς. Με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως τρόπου πρόσληψης, να αποφασίσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση συντονισμού των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης της πλειοψηφίας είναι η απόρριψη της πρότασης που έκανε η ΔΑΣ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ για 48ωρη απεργία με ζήτημα αιχμής την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Οι ταξικές δυνάμεις θέτουν το ζήτημα οι ΣΣΕ να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης και το περιεχόμενό τους να απαντά στις πραγματικές ανάγκες τους, αχρηστεύοντας στην πράξη τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η πλειοψηφία αρνείται συστηματικά να καταδικάσει τη γενική επίθεση του κεφαλαίου και των φορέων που την προωθούν. Επιχειρεί τη διαίρεση και διάσπαση των εργαζομένων, επικαλείται διάφορα προσχήματα για να μην πραγματοποιεί κινητοποιήσεις και όταν αυτές γίνονται τις υπονομεύει. `Η εξαγγέλλει κινητοποιήσεις που έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα με επιμέρους αιτήματα. Οπως η πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ - για κατάληψη μόνο της χωματερής χωρίς ο κλάδος να συμμετέχει. Απόφαση που λήφθηκε με πρόταση της ΠΑΣΚΕ. Παρόμοιες προτάσεις, σημειώνει η ΔΑΣ, έκαναν οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και σε άλλους χώρους του δημοσίου - υπουργείο Γεωργίας, Εφοριακοί, ΔΟΕ και αλλού - που στην παρούσα φάση αποβλέπουν στο ξεφούσκωμα και τελικά στο τσάκισμα του εργατικού κινήματος.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και υπογραμμίζει ότι μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση απαιτείται συντονισμός όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση. Απαιτείται ενιαίο μέτωπο αγώνα εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μαθητών, φοιτητών για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Οι αγώνες να στοχεύουν στη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να συνδέσουν την οικονομική πάλη με την πολιτική, την πάλη για τα επιμέρους αιτήματα με την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μόνο όπλο και εργαλείο - τονίζει η ΔΑΣ - για την οργάνωση της ταξικής πάλης είναι η μαζική συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ προτείνει ως ελάχιστο πλαίσιο αιτημάτων: Υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, να παρθούν πίσω τα αντεργατικά μέτρα, όχι στο σχέδιο «Καλλικράτης», κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ