Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Ξεκινά το Σάββατο το 27ο Συνέδριο

Ξεκινούν το Σάββατο 27 Φλεβάρη στη Λάρισα οι διήμερες εργασίες του 27ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Στο συνέδριο, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο, θα συμμετέχουν περίπου 150 αντιπρόσωποι. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις γάλακτος, τροφίμων και ποτών φθάνουν σχεδόν τους 200.000.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι έχουν εμπιστευτεί την Ομοσπονδία στις ταξικές δυνάμεις, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Την ίδια στιγμή, οι άλλες δυνάμεις συσπειρώνονται σε αντι - ΠΑΜΕ μέτωπο. Στο 25ο Συνέδριο, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία, ενώ στο 26ο Συνέδριο κατέβηκαν με το ίδιο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο τιμόνι της Ομοσπονδίας μετρά χειροπιαστά αποτελέσματα στην υπόθεση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και οργάνωσης του αγώνα. Σημαντική είναι η πείρα από τους αγώνες για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, την εφαρμογή τους κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και την επέκτασή τους με αποτέλεσμα σήμερα να καλύπτουν την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων σε διάφορους χώρους δουλειάς. Αγώνες που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκληση απολύσεων ή το σταμάτημά τους, όπως στον «Κατσέλη» και στη ΦΑΓΕ. Μπήκε σε καινούριους χώρους δουλειάς που πριν θεωρούνταν άβατο. Στήριξε τη δημιουργία Εργοστασιακών Επιτροπών, βοήθησε στη δημιουργία κλαδικών Συνδικάτων όπως στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, επιχειρησιακών σωματείων όπως στον «Κατσέλη» και το «Βίκο», παρενέβη για την ενεργοποίηση σωματείων που ήταν στην κυριολεξία σε αδράνεια όπως στην «Tasty». Ακόμα, στήριξε τη δράση του Κλαδικού Συνδικάτου στην Αθήνα που διπλασίασε τις δυνάμεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ