Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη

Στις 10 π.μ. έξω από τον τοπικό ΟΑΕΔ

Με τη μαζική συμμετοχή τους σήμερα στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εποχιακοί εργαζόμενοι της Νάουσας. Αύριο Πέμπτη συνεχίζουν με νέα κινητοποίηση στις 10 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ της Νάουσας.

Τα Σωματεία διαλογής και ψύξης φρούτων και λαχανικών και των Φορτοεκφορτωτών νωπών φρούτων καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιώντας κατά γράμμα τη στρατηγική της Λισαβόνας, σαρώνει τα δικαιώματά τους και τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οπως καταγγέλλουν, τους βαφτίζουν μόνιμους εργάτες, ενώ δουλεύουν εποχικά. Τους αφαιρούν το δικαίωμα ένταξης στο Ταμείο Ανεργίας με 100 ημερομίσθια και τους κλέβουν τα ψίχουλα των 450 ευρώ για 5 μήνες το χρόνο. Τους αφαιρούν το δικαίωμα στην ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα στη σύνταξη. Την ίδια ώρα, παραδίδουν μέσω του ΟΑΕΔ 700 εκατ. ευρώ στους μεγαλοβιομήχανους εφοπλιστές, χαρίζουν στους βιομηχάνους από 40 εκατ. ευρώ το χρόνο που δεν αποδίδονται στο ΙΚΑ. Αυτή είναι η πολιτική τους, εχθρική για τους εργαζόμενους. Με αυτή την πολιτική θα αναμετρηθούμε, δηλώνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ