Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να «ριζώσει» το ΠΑΜΕ σε κάθε τόπο δουλειάς

Εγινε την περασμένη Κυριακή η ετήσια γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου

Η αναγκαιότητα αποφασιστικής δράσης για ένα ρωμαλέο και αποφασιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, δεμένο γερά, σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, που προϋποθέτει το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, επισημάνθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), την περασμένη Κυριακή στην ΔΕΥΑΛ.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκ μέρους της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Γ. Πέρρος, που μεταξύ των άλλων τόνισε ότι η πάλη για την ενίσχυση του ταξικού εργατικού κινήματος, για αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης, απαιτεί την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και τη σύγκρουση για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών και της εξουσίας που υπηρετεί τα μονοπώλια. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα, δε, στη σημασία της σημερινής 24ωρης απεργίας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό που θα συμβάλει στην κλιμάκωση της ταξικής πάλης.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και ο Σπ. Δεμίρης, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΕΒΕ Λάρισας, οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών με την εργατική τάξη, προσθέτοντας ότι η κοινή κάθοδός τους στους αγώνες θα δημιουργήσει ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης για ν' ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Στην εισήγηση, που παρουσίασε ο Θ. Βάϊος, αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, τόνισε ότι στο χρόνο που πέρασε την ίδια στιγμή που στην περιοχή προχωρούν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις (ALFAWOOD-Shelman), νέες μεγάλες επενδύσεις γίνονται σε μια σειρά κλάδους όπως στην ιδιωτική υγεία (ΙΑΣΩ κ.ά.), στο εμπόριο («LerroyMerlin», ΙΚΕΑ), έγιναν εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, ανεβάζοντας στα ύψη την ανεργία.

Οσον αφορά στη δράση του ΕΚΛ, επισήμανε ότι μαζί με τα σωματεία του πήρε μέρος σε όλους τους εργατικούς αγώνες, για να αποκρούσουν τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οργάνωσε απεργίες, καταλήψεις στον ΟΑΕΔ, για τους απολυμένους της RAPTEX και όλους τους άνεργους, σε ΤΖΑΜΠΟ, LIDL, ΓΑΛΑΞΙΑΣ για την επαναπρόσληψη απολυμένων εργαζομένων, πραγματοποίησε πολλές παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, για τα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, για τη μάστιγα των ναρκωτικών, για την κατάργηση των διοδίων, για την υπεράσπιση των μεταναστών, για την εργατική διεθνιστική αλληλεγγύη κ.ά.

Σχετικά με την περαιτέρω δράση, υπογράμμισε ότι το κύριο ζήτημα την περίοδο αυτή είναι η οργάνωση της πάλης, βασικά στους χώρους εργασίας. Αναφέρθηκε δε στη συμπλήρωση, φέτος, των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΛ, σημειώνοντας ότι η επέτειος αυτή αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός - αφορμή, για να αναδειχθεί μέσα από τα ιστορικά γεγονότα η πορεία της ταξικής πάλης στην περιοχή, καθώς και η συμβολή του Εργατικού Κέντρου στο εργατικό κίνημα του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ