Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Αγρότες - εργάτες διαδηλώνουν σήμερα μαζί

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

Να δώσουν συνέχεια στους αγώνες, διαδηλώνοντας σήμερα μαζικά μαζί με τους απεργούς εργάτες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Καλούμε τους αγρότες, που μαζί παλέψαμε στους δρόμους και τα μπλόκα του αγώνα, συνεχίζοντας την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική λαίλαπα, να συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 69 (σ.σ. 70) πόλεις στις 24 Φλεβάρη, να σπάσουμε την τρομοκρατία. Καμιά συναίνεση στην πολιτική φτώχειας και μιζέριας για τους πολλούς για να κερδίζει η πλουτοκρατία.

Οι αγώνες μας θα είναι πιο αποτελεσματικοί, όσο ενισχύεται η κοινωνική συνεργασία και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Η παραπέρα κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων επιβάλλει την κοινή δράση με τους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους πάνω σε κοινά αιτήματα και με κοινούς στόχους.

Γιατί ο δικός μας πατριωτισμός μετριέται με τον κοινό αγώνα για παραγωγή ποιοτικών και φτηνών, εγχώριων τροφίμων που θα αξιοποιούν τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας και θα εξασφαλίζουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Ετσι θα αντιμετωπίζεται η φτώχεια και η ανεργία.

Γι' αυτό κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Με εξορμήσεις σε όλη την ύπαιθρο οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, ενάντια στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας που εφαρμόζουν την ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ.

Ολοι μαζικά, αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις στις 24 Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ