Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε θέση μάχης

Σε θέση μάχης βρίσκονται φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει στη ζωή της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ολες οι προηγούμενες μέρες χαρακτηρίστηκαν από τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν φοιτητές και σπουδαστές μέσα κι έξω από τις σχολές για την καλύτερη επιτυχία της σημερινής απεργίας.

«Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, η πλειοψηφία των αυριανών μισθωτών επιστημόνων, έχουμε αντικειμενικό συμφέρον να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική, να συνταχθούμε με το ταξικό εργατικό κίνημα και να πούμε καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», υπογραμμίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί φοιτητές/σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες στην πολιτική του κεφαλαίου συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους κλακαδόρους των εργατοπατέρων, στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ.

«Δε θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα! Δε θα αφήσουμε να αλωνίζουν γιατί δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν είναι ώρα για αναστολές, αναβολές και ψευτοδιλήμματα. Είναι ώρα για μαζική, μαθητική δράση δίπλα στο λαό», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και υπενθυμίζει ότι τη μάχη της απεργίας τη δίνει η εργατική οικογένεια όλη μαζί. Η απεργία «είναι αγώνας για το σήμερα, είναι αγώνας για το αύριο. Το δικό μας μέλλον ετοιμάζουν... Με αυτά τα μέτρα θέλουν να αλυσοδέσουν τη γενιά μας στα δεσμά της εκμετάλλευσης. Για τον ίδιο σκοπό μάς "εκπαιδεύουν" στα σχολεία τους», αναφέρει το ΣΑΣΑ και καλεί 15μελή και 5μελή να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουν απόφαση συμμετοχής, ενώ καλεί και τους καθηγητές να κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες απεργοσπαστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ