Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Επόμενος σταθμός τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια

Στην Αθήνα η σημερινή προσυγκέντρωση είναι στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με τη συνέχιση των αγώνων τους απαντάνε οι συνταξιούχοι στην εντεινόμενη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το κεφάλαιο με τη στήριξη της ΝΔ. Σήμερα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 11.30 π.μ. , ενώ κλιμακώνουν με τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια στις 3, 4 και 5 του Μάρτη.

Την οργή και την αγανάκτηση των συνταξιούχων εκφράζει ανάγλυφα η επιστολή που έχει στείλει προς τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει απαρέγκλιτα οδηγεί στη συνειδητή εξόντωση των συνταξιούχων «προκειμένου να "βρεθούν" λεφτά για να τα παραδώσετε στους άρπαγες». Η Ενωση καταλήγει καλώντας στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο της Αθήνας που θα γίνει στις 3 του Μάρτη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί με το σύνθημα «Ολοι στους δρόμους για τις συντάξεις μας - για την Κοινωνική Ασφάλιση».

Σε άλλη επιστολή της προς τον Οίκο Ναύτου η Ενωση διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη απόφασή του να αποσύρει τον ένα και μοναδικό γιατρό που υπάρχει στο παράρτημα του Οίκου Ναύτου στη Σαλαμίνα και τον έναν στο παράρτημα στη Χίο. Η Ενωση απαιτεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, επανατοποθέτηση των γιατρών στα νησιά Χίο και Σαλαμίνα, κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ