Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Στα χέρια των ΣΥΝεργοδοτικών το προεδρείο!

ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΔΑΚΕ απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο της Ομοσπονδίας! Εξέλεξαν, όμως, ως οργανωτικό γραμματέα διευθυντικό στέλεχος του «Σκλαβενίτη»!

Στην υπηρεσία των εργοδοτών και της κυβέρνησης έθεσαν τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση», ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ! Προχτές, οι παρατάξεις αυτές, σε αγαστή συνεργασία, συγκρότησαν το προεδρείο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, ακυρώνοντας το δικαίωμα της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να εκπροσωπηθεί σ' αυτό, από τη θέση του γενικού γραμματέα, όταν το συνέδριο την ανέδειξε σε δεύτερη δύναμη!

Αντίθετα, δε δίστασαν να αναδείξουν ως οργανωτικό γραμματέα το πρωτοκλασάτο και μέσα από παράνομες διαδικασίες εκλεγμένο, διευθυντικό στέλεχος της γνωστής αλυσίδας των «σούπερ - μάρκετ» «Σκλαβενίτης», Κώστα Λάζαρη! Η ΔΑΣ καταγγέλλει στους εργαζόμενους ότι στη δικαιοδοσία του εκπροσώπου των εργοδοτών στη Διοίκηση της ΟΙΥΕ, περιέρχονται πλέον τα στοιχεία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων!

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το διευθυντικό αυτό στέλεχος εκλέχτηκε μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝεργοδοτικής παράταξης («Αυτόνομη Παρέμβαση»), αφού πρώτα μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, νομιμοποίησαν όλα τα απεργοσπαστικά και εργοδοτικά στοιχεία του κλάδου των ιδιωτικών υπαλλήλων, στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας!

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η δήθεν «διαμάχη» που ξέσπασε στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ - κατέβηκαν δυο ψηφοδέλτια στο πρόσφατο συνέδριο - έγινε για την καρέκλα και μόνο γι' αυτή! Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο μέρες πριν τη συγκρότηση του προεδρείου, η επικεφαλής του ενός ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ Μ. Στεκουλέα, η οποία εκλέχτηκε ξανά πρόεδρος της ΟΙΥΕ - ήρθε τρίτη δύναμη στο συνέδριο - διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, για να πει ότι το δικό της ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί τη «δημοκρατική» ΠΑΣΚΕ που «υπερασπίζεται» τα συμφέροντα των εργαζομένων! Βέβαια, η δημοκρατία της ΠΑΣΚΕ διήρκεσε για δύο ώρες, όσο και η συνέντευξη Τύπου!

Σε ό,τι αφορά τα περί «αυτο-αποκλεισμού» κάποιων, για «να καταγγείλουν μετά», όπως ψευδώς υποστηρίζουν οι «δημοκράτες» ...της Γραμματείας της ΠΑΣΚΕ Ιδιωτικών Υπαλλήλων ας μην προκαλούν. Γατί με το ΣΥΝεταιράκι τους, την «Αυτόνομη Παρέμβαση» «τσαλαπάτησαν» την ψήφο χιλιάδων εργαζομένων που ανέδειξαν τη ΔΑΣ σε δεύτερη δύναμη, αποκλείοντάς την από τη θέση του γενικού γραμματέα!

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις τρεις παρατάξεις που «συνεχίζουν την προσπάθεια για την καθυπόταξη των εργαζομένων στις εργοδοτικές και κυβερνητικές εντολές». Δηλώνει ότι «με την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι εργαζόμενοι διπλασιάζοντας τη δύναμή της, θα συνεχίσει αγωνιστικά σε όλες τις κατευθύνσεις, για να απομονώσει τον εργοδοτικό μηχανισμό, τις παρατάξεις που τον στηρίζουν ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝεργοδοτικοί - ΔΑΚΕ, βάζοντας μπροστά την ταξική, διεκδικητική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων για τη βελτίωση της θέσης τους στις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ