Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλιά

Μαχητική διαδήλωση των ταξικών συνδικάτων

«Καμιά απόλυση δε θα μείνει αναπάντητη». Αυτή τη φωνή αντίστασης ύψωσαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι στην Κόρινθο, στη μαχητική συγκέντρωση - διαδήλωση ενάντια στο μπαράζ απολύσεων το τελευταίο διάστημα στην Κορινθία, που διοργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της ΚΕΡΑΦΙΝΑ και η Τοπική Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ.

Με κεντρικό σύνθημα «εργάτη πολέμα σου πίνουμε το αίμα», οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας το στίγμα τους για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στην τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς.

Στην κινητοποίηση που έγινε στα Περιβολάκια παραβρέθηκε ο Πέτρος Σάνος, αντιπρόεδρος του σωματείου της ΒΕΚΚΑ, και χαιρέτισαν ο Γιώργος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του σωματείου της ΚΕΡΑΦΙΝΑ και η Ευφροσύνη Τσαρμπού, γραμματέας του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Μπράβος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος σημείωσε σχετικά από το βήμα:

«Η ανεργία και οι απολύσεις δεν είναι φαινόμενο συγκυριακό. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησαν χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τώρα η ΝΔ, είναι η πολιτική της ίδιας της ΕΕ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας».

«Στην Κορινθία σήμερα - συνέχισε ο Ηλ. Μπράβος - το πρόβλημα των απολύσεων, της ανεργίας και της τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς είναι εκρηκτικό. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται κάθε μήνα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για το έτος 2003, το σύνολο των απολύσεων ανήλθε σε 5.156, εκ των οποίων 4.131 ήταν ορισμένου και 1.025 αορίστου χρόνου.

Αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά στην πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Κορίνθου τη σημερινή όσο και την προηγούμενη. Σφυρίζουν όμως αδιάφορα, κλείνουν τα μάτια, κωφεύουν. Είναι υπόλογοι οι κύριοι αυτοί του ΕΚ, για το συντελούμενο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης του νομού για την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό στους χώρους δουλιάς».

Καταλήγοντας, ο Ηλ. Μπράβος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δε θα υπάρξει από δω και μπρος απόλυση που θα περνά στα... κουφά. Θα γίνεται υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού της Κορινθίας. Η εργοδοσία, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά της στηρίγματα θα πληρώνουν ακριβά στο εξής κάθε απόλυση. Δεσμευόμαστε σαν Γραμματεία του ΠΑΜΕ να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Κορινθία σε ταξική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ