Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας του ξενοδοχοϋπαλλήλου Χ.Τομαΐνη

Πικετοφορία στο κέντρο της Κέρκυρας και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο «Κορφού Παλάς», όπου εργαζόταν ο Χρήστος Τομαΐνης που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προχτές (19/5/04) το μεσημέρι, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ αργά χτες το βράδυ στην Κέρκυρα, ενάντια στην ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων και του μεγάλου κεφαλαίου που οδηγούν σε απόγνωση του εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει πως η κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία του νησιού είναι άθλια. Οι αιτίες που οδήγησαν στην απόγνωση τον Χρήστο Τομαΐνη δεν είναι άλλες από την απειλή της απόλυσης, την τρομοκρατία, την εκμετάλλευση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τους μισθούς πείνας των 612 ευρώ μεικτά, την προκλητική εργοδοσία που απολύει κάθε εργαζόμενο, όταν δεν ανταποκρίνεται στο μέγιστο των απαιτήσεων των εργοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχοϋπάλληλος Χρήστος Τομαΐνης, που εργαζόταν ως εποχιακός στο ξενοδοχείο «Κορφού Παλάς», αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από μπαλκόνι του ξενοδοχείου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα. Οπως είπε ο ίδιος, ήρθε σε απόγνωση, γιατί η διεύθυνση του ξενοδοχείου τον απειλούσε με απόλυση, ενώ είχε ανάγκη να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά του.

Οι ταξικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαρόκο, όπου εκ μέρους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας μίλησε το μέλος του ΔΣ Σταμάτης Πελάης. Στη συνέχεια, έκαναν πικετοφορία στο κέντρο της Κέρκυρας. Κατέληξαν στο «Κορφού Παλάς» και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να την αποτρέψει, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα».

Λίγο νωρίτερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, του οποίου ο Χ. Τομαΐνης είναι μέλος, κατήγγειλε το γεγονός και την εργοδοτική αυθαιρεσία στον υπουργό Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως στην άσχημη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του Νομάρχη Κέρκυρας για τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων τροφίμων. Με την απόφαση αυτή - υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ - οι μεγαλέμποροι και τα πολυκαταστήματα θα μονοπωλήσουν την αγορά, εκτοπίζοντας τους μικροεπαγγελματίες, ανατρέποντας κάθε δικαίωμα για μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα και απαγορεύοντάς τους το δικαίωμα στην ανάπαυση και στην ψυχαγωγία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους την εμπειρία. Να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφαλαίο και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στις 13 Ιούνη. Και, σε συνδικαλιστικό επίπεδο να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη, στο προχώρημα αυτής της αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ