Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Μόνιμη δουλιά για όλους

Αυτό απαίτησαν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ που απέκλεισαν χτες συμβολικά για δύο ώρες την Ακρόπολη

Οι συμβασιούχοι διαδηλώνουν μπροστά στην Ακρόπολη
Οι συμβασιούχοι διαδηλώνουν μπροστά στην Ακρόπολη
Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για διαιώνιση του καθεστώτος εργασιακής και πολιτικής ομηρίας και σε όσους στηρίζουν αυτή την αντεργατική πολιτική, διαδήλωσαν και με τη χτεσινή τους πανελλαδική 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο υπουργείο Πολιτισμού που αριθμούν περί τους 6.000.

Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο ΥΠΠΟ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για δύο ώρες. Με ανακοινώσεις που μοίραζαν στον κόσμο, τα πανό τους και τα συνθήματα που φώναζαν - «Τέρμα πια στην ομηρία, εδώ και τώρα μόνιμη εργασία», «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ίδιες υποσχέσεις, ίδια ομηρία» κ.ά. κατήγγειλαν το χρόνιο καθεστώς ομηρίας που δημιούργησε η αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Ταυτόχρονα, απαίτησαν την άμεση απόσυρση του ΠΔ για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο και διεκδίκησαν απλά και ξεκάθαρα, μόνιμη δουλιά για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Την επόμενη βδομάδα οι συμβασιούχοι του υπουργείου θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την πιθανή συμμετοχή και άλλων κλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, μέσα από τους μέχρι σήμερα αγώνες τους φαίνεται να διαλύουν τις όποιες αυταπάτες τούς είχαν δημιουργήσει όσοι υποστήριζαν ότι η κοινοτική οδηγία και οι νομικίστικες διαδικασίες μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των συμβασιούχων. Ομως, αυτό που παραμένει ως ζητούμενο είναι ο συντονισμός της δράσης και η ανάπτυξη κοινών ταξικών αγώνων των εργαζομένων καθώς το αίτημα για δουλιά δεν μπορεί να διεκδικηθεί αποσπασματικά από επιμέρους κλάδους, ούτε χωρίς να συνδεθεί με το γενικότερο αγώνα που αμφισβητεί και συγκρούεται με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων φορέων της.

  • Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., οι απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου, διεκδικώντας από την Πολιτεία τη μονιμοποίησή τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ