Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δηλητήριο η κοινωνική συναίνεση

Το λέμε και το γράφουμε συνέχεια αλλά, πραγματικά, κάθε φορά, επιβεβαιώνουν ότι η ταξική υποταγή είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Ο λόγος για τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων, χωρίς κανένα πρόσχημα.

Ετσι, με χτεσινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) ανακοινώνει την αναστολή της (προγραμματισμένης για σήμερα) απεργιακής κινητοποίησης επειδή - όπως εκτιμά - «κάτω από τη σημερινή δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν υπάρχουν περιθώρια για απεργιακές κινητοποιήσεις». Ετσι «απλά» καλούν τους εργαζόμενους να ... συστρατευτούν με τις εντολές και την κινδυνολογία του κεφαλαίου και των κομμάτων του, να σκύψουν το κεφάλι και να κάνουν όσες και όποιες θυσίες χρειάζεται η πλουτοκρατία. Θέλουν να δώσουν την ίδια γραμμή και κατεύθυνση και σε άλλα τμήματα εργαζομένων. Είναι επικίνδυνοι και αυτοί και η γραμμή τους στο εργατικό κίνημα.

Οι εργάτες δεν πρέπει να αφήσουν κανένα περιθώριο στους «εταίρους» του κεφαλαίου να χύνουν το δηλητήριο της κοινωνικής συναίνεσης. Το σύνθημα καμιά θυσία για την πλουτοκρατία πρέπει να στεριώσει σε ακόμα περισσότερες συνειδήσεις εργατών, να ηττηθεί η λογική της «κοινωνικής συνεργασίας», να πτωχεύσει ο «πατριωτισμός» που θέλει τους εργάτες να σέρνονται πίσω από τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και να ζουν όλο και χειρότερα όταν μπορούν να ζουν όλο και καλύτερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ