Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο φόβος φυλάει τα έρμα

Ο σοσιαλισμός ήταν «το κτηνωδέστερο καθεστώς βίας και εξαθλίωσης των εργαζομένων που υπήρξε ποτέ στη Γη» και «γι' αυτό ανετράπη σαν φούμαρο», ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Λέει ακόμα ότι δεν υπάρχει σφαγή λαϊκών δικαιωμάτων από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και επικαλείται τις δημοσκοπήσεις. ισχυριζόμενος ότι «η κοινή γνώμη τις οδυνηρές συνέπειες από την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας τις εγκρίνει». Αναφέρεται στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «την κοινωνική έκρηξη την έχουν στο μυαλό τους αυτοί που θέλουν κάποιου είδους επανάσταση», αφού «οι επαναστάσεις γίνονται για να αλλάξει το καθεστώς», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνει προκλητικά: «Με απειλείτε με επανάσταση; Για να δούμε. Αν συμβεί θα το αντιμετωπίσουμε».

«

Ο φόβος φυλάει τα έρμα», φαίνεται πως σκέφτεται η κυβέρνηση και συνολικά η αστική τάξη. Γι' αυτό έβαλαν έναν από τους πιο συνεπείς εκπροσώπους τους να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και να απαξιώσει όσους παλεύουν για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, με στόχο το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για λογαριασμό της κυβέρνησης, προσπαθεί να υπερασπιστεί το έργο της λέγοντας λίγο έως πολύ πως είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει ο λαός, αφού τίποτα πέρα από τον καπιταλισμό και τη διαχείρισή του δεν υπάρχει. Αρα, λέει ο Πάγκαλος και η αστική τάξη, καθήκον του λαού είναι να υποχωρήσει και να δεχτεί τα αντιλαϊκά μέτρα, τη νέα κλοπή σε βάρος του.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, όσο εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου εντείνονται και ο αντικομμουνισμός, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, η απόπειρα ταύτισης του σοσιαλισμού με το φασισμό - ναζισμό. Γιατί για να έχει η πλουτοκρατία το λαό μαντρωμένο, για να μπορεί να εντείνει ανενόχλητη την εκμετάλλευση των εργατοϋπαλλήλων, πρέπει μαζί με τον εκβιασμό να αμαυρώσει στη συνείδηση του λαού και τη διέξοδο της ταξικής πάλης. Να συκοφαντήσει δηλαδή το μόνο που φοβάται: Οτι ο λαός θα οργανωθεί, θα συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και θα διεκδικήσει με ταξικό προσανατολισμό να αλλάξει χέρια η εξουσία. Αυτή την υπηρεσία προσφέρουν απλόχερα η σοσιαλδημοκρατία και οι λογής λογής εκπρόσωποί της. Οι οποίοι, μάλιστα, φτάνουν στο όριο του γελοίου όταν παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ σαν δήθεν θιασώτη του «δημοκρατικού σοσιαλισμού», επιβεβαιώνοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα είναι πάντα ο πιο ύπουλος φορέας του αντικομμουνισμού και άρα συνεπής υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου.


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ