Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόβλημα αντίληψης;;;

«Επρεπε να περάσουν τέσσερις μήνες για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι αγορές αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως πειραματόζωο. Ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλοι τόσοι μήνες για να κατανοήσουν ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος απ' αυτόν της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας. Ο δρόμος αυτός (...) είναι της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ευρώπης, των λαών της Ευρώπης απέναντι στις άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών», δήλωσε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, επιμένοντας σε μια «γραμμή» εξωραϊσμού της εικόνας και της πολιτικής της κυβέρνησης, που παλεύει επίσης ενάντια στις αγορές όπως διατείνονται ο πρωθυπουργός, τα στελέχη της, αλλά και ο ...πρόεδρος της ΓΣΕΕ!

Μια «γραμμή», σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δε γνώριζε, ούτε, πολύ περισσότερο, έχει συνομολογήσει σε ευρωενωσιακό επίπεδο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που επιτάσσουν οι «αγορές», αλλά μόλις τώρα αντιλήφθηκε ότι η χώρα γίνεται «πειραματόζωο». Μια «γραμμή», σύμφωνα με την οποία είναι θέμα χρόνου να αντιληφθεί η κυβέρνηση την ύπαρξη εναλλακτικού δρόμου. Το «ζήτημα», κατά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει αυτό προ της συμπλήρωσης ...τετραμήνου! Εντός του επόμενου τετραμήνου, δηλαδή, να αποφασίσει η κυβέρνηση να ηγηθεί της «κοινής δράσης» των λαών της Ευρώπης απέναντι στις «άγριες κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών».

Η κυβέρνηση, όμως, κανένα πρόβλημα αντίληψης δεν έχει. Ούτε ταλαντεύεται. Ούτε ψάχνει το «φως το αληθινόν». Συνειδητά εφαρμόζει μια προ πολλού αποφασισμένη πολιτική, προς όφελος της τάξης που συνειδητά εκπροσωπεί σε πολιτικό επίπεδο. Πρόβλημα αντίληψης έχει μάλλον η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρεί ότι με κάτι τέτοια μπορεί να αποπροσανατολίζει το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ