Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφέρουν στο ΚΚΕ

- Ο Αντρέας και η Φλώρα προσφέρουν 1.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος που για περισσότερα από 90 χρόνια αγωνίζεται σταθερά και αταλάντευτα για τη λύση των καυτών προβλημάτων του ελληνικού λαού.

Η προσφορά αυτή είναι από τον «κουμπαρά» που ετοιμάζουμε για κάθε οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και σαν απάντηση σε αυτούς που κατηγορούν το κόμμα μας ότι έχει τους ίδιους χρηματοδότες που έχουν αυτοί. Αιμοδότης του ΚΚΕ είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός.

- Ο Ευαγγελάκης Θανάσης προσφέρει 50 ευρώ για το ΚΚΕ.

- Η Χριστίνα Γεωργοπούλου, στη μνήμη των αδελφών της, προσφέρει 20 ευρώ για το Μνημείο στη Φλώρινα.

- Στη μνήμη της ΣΤΑΘΟΥΛΑΣ ΜΠΟΥΓΑ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΝΔΥΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΑΓΗ, συντρόφων από την Κηπούπολη Περιστερίου προσφέρουμε 20 ευρώ, μέσω ΚΟ Κηπούπολης.

- Ο αγωνιστής Β. Πουλημένος, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ «Ριζοσπάστη», από τη διάθεση βιβλίων: Μανιά και Μωραΐτη στο παράρτημα Μελισσίων - Βριλησίων.

- Θυμάμαι την παγωμένη εκείνη βραδιά στις 12 Φλεβάρη 1949, όταν κατρακυλώντας κυριολεκτικά τις απότομες πλαγιές της Βίγλας, παρακάμπτοντας το χωριό Κλεινές, με τις πολλές μηλιές με μήλα, βιαζόμασταν πριν φέξει να πιάσουμε θέσεις στις βορειοδυτικές πλαγιές της Φλώρινας. Μέρα οδυνηρή και σκληρή για την ιστορία του ΔΣΕ. Οκτακόσιοι ήρωες του ΔΣΕ έπεσαν σε αυτή τη μάχη και θάφτηκαν ομαδικά, νεκροί και τραυματίες, σε μια τάφρο. Εκεί έπεσε και ένας χωριανός μαχητής του ΔΣΕ, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ.

Σε όλους αυτούς, σαν ύστατο φόρο τιμής και για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα, προσφέρω 30 ευρώ, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περισσού Ν. Ιωνίας, για τον ηρωικό θάνατό τους.

Ν. Νταμπίκης

***

Τυχαίνει να είμαι παιδί στρατιώτη του κυβερνητικού στρατού κατά την περίοδο 1947-1949. Ο πατέρας μου καταγόταν από χωριό της ορεινής Δωρίδας στη Φωκίδακαι ήταν αγροτοκτηνοτρόφος. Οπως και οι περισσότεροι κάτοικοι των ορεινών εκείνων περιοχών έζησε με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τη δημιουργία της Ελεύθερης Ελλάδας, τη Λαϊκή Δικαιοσύνη, τη Λαϊκή Αυτοδιοίκηση κλπ. Το 1947 αναγκάστηκε να στρατευτεί στον κυβερνητικό στρατό (είχαν προηγηθεί όλα τα γνωστά γεγονότα). Από όλες τις διηγήσεις του θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν έφτανε στη μάχη της Φλώρινας (στην οποία δε συμμετείχε αλλά έτυχε να περάσει και να δει) βούρκωναν τα μάτια του και δεν ήθελε να συνεχίσει...

Στη μνήμη των ηρωικών νεκρών προσφέρω 200 ευρώ για την ανέγερση του μνημείου στη Φλώρινα μέσω ΚΟ Αιγίου του ΚΚΕ.

Ζήτω ο τίμιος, δίκαιος, απελευθερωτικός, ταξικός - διεθνιστικός αγώνας του ΔΣΕ.

Ζήτω το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που παλεύει για τα δίκια του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ