Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10598

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Μαζί με την κυβέρνηση στη σφαγή λαϊκών δικαιωμάτων

Οπως χτες η ΕΕ στήριξε το αντεργατικό έργο όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, έτσι και σήμερα στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση σφαγή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγαλύτερη και μόνιμη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Το ΚΚΕ προτείνει η μείωση των μισθών των βουλευτών να είναι και μεγαλύτερη και μόνιμη. Προτείνει οι βουλευτές να παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο ανήκαν πριν γίνουν βουλευτές, τη σύνταξη που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  6

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ κόντρα στην αντεργατική καταιγίδα
  • Αλέκα Παπαρήγα: Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν την καταιγίδα των μέτρων, αν συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, θα έρθουν ακόμα χειρότερα. Φράγμα στα μέτρα, ξεσηκωμός, συνεχής αγώνας
  • Υπόθεση των εργαζομένων η επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη
  • Η προχτεσινή απεργία του ΠΑΜΕ ήταν αποφασιστική απάντηση στην καθολική αντιλαϊκή επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, με τη συνδρομή των ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Σημαντικό βήμα, η συστράτευση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νέων από τα λαϊκά στρώματα.
  • Το ΠΑΜΕ καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν την πάλη για να αποκρούσουμε τα άγρια μέτρα σε Ασφαλιστικό, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, Φορολογικό. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν τον αγώνα.

ΣΕΛ.  7   -   14

Η καρμανιόλα του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε τα πάντα στους Ελληνες και Ευρωπαίους καπιταλιστές. Ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες ήταν σαφής και ωμός. Θα εφαρμόσουμε με κάθε μέσο το αντιλαϊκό «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Δηλαδή άγρια φορολογική επίθεση στο λαό με τεράστιους έμμεσους φόρους, καταστρατήγηση του αφορολόγητου και το δίλημμα-Προκρούστη: 'Η αγοράζεις για να παίρνεις αποδείξεις και να έχεις αφορολόγητο ή στα παίρνει η εφορία, το κράτος, για να τα δώσει στην αγορά. Και ας μην έχεις λεφτά να αγοράσεις. Τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης με συντάξεις πείνας και κατάργηση των παροχών σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, δραστική μείωση μισθών, ολοένα αυξανόμενη επέκταση της ευέλικτης εργασίας. Δίνει στο κεφάλαιο πάμφθηνους εργάτες για να αυγαταίνει η κερδοφορία, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, μαζί με το κρατικό χρήμα σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, για επενδύσεις στη διαβόητη «πράσινη ανάπτυξη». Συνεχής ενίσχυση του κεφαλαίου, επιβολή εξαθλίωσης στους εργαζόμενους. Και άλλα πιο σκληρά μέτρα, όπως είπε, σ' όλους τους τομείς της δουλειάς και της ζωής του λαού. Εδωσε άφθονο χρήμα στους ευρωενωσιακούς επιχειρηματίες με τις πολεμικές φρεγάτες και τα στρατιωτικά αεροπλάνα «Γιουροφάιτερ». Και ύστερα μιλά για δημοσιονομική πειθαρχία. Μιλά για εκβιασμούς αγορών. Μιλά για «δίκαια μέτρα». Δίκαια για το κεφάλαιο, λαιμητόμος για το λαό. Απάτη οι εκβιασμοί. Ο άθλιος ρόλος του ΠΑΣΟΚ σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Λαϊκός ξεσηκωμός, συνεχής αγώνας κόντρα στην ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική ως την ανατροπή της.
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ