ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
Λίπασμα για τον παλλαϊκό ξεσηκωμό

Παρακαταθήκη για τους αγώνες τού αύριο, λίπασμα πάνω στο οποίο θα ανθίσουν οι νέες ταξικές μάχες της εργατιάς, ήταν η σκληρή μάχη που ολοκληρώθηκε προχτές με τις 67 απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα με μαζικότητα και παλμό. Η αντιλαϊκή, αντεργατική λαίλαπα που σχεδιασμένα προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ - κομμάτων του κεφαλαίου με την ολόπλευρη στήριξη του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού πήρε ηχηρή απάντηση.

Ηταν μάχη ολόπλευρης σύγκρουσης με τη στρατηγική του κεφαλαίου. Δεκάδες χιλιάδες εργάτες απήργησαν ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα κάνουν «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία». Διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν, με σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών». Δυνάμωσαν στην πράξη την κοινή δράση με τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, δίνοντας νέα ώθηση στην οικοδόμηση του λαϊκού αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Η οργάνωση της αναμέτρησης - όπως εκτιμήθηκε και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συνεδρίασε συζητώντας την πείρα από τη μεγάλη αυτή μάχη - συνέβαλε αποφασιστικά στην αποκάλυψη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στην όξυνση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, απαραίτητο εφόδιο για την ωρίμανση της ταξικής συνείδησης των εργατών, τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας, την πολιτικοποίηση της πάλης. Οπως αναδείχθηκε και χτες, η μάχη ενάντια στην πολύμορφη επίθεση τρομοκρατίας που εξαπολύει η εργοδοσία ιδιαίτερα ανήσυχη μετά την απεργία της 17ης Δεκέμβρη, μπορεί να ατσαλώσει ολόπλευρα την εργατική τάξη. Ενώ ειδική αξία αποκτούν τα βήματα που ανέδειξαν πρωταγωνιστές της οργάνωσης της πάλης ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, που δυνάμωσαν τους δεσμούς του ΠΑΜΕ με νέους χώρους δουλειάς.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, επισημάνθηκε, η πείρα και τα συμπεράσματα της απεργίας πρέπει να συζητηθούν πλατιά στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν μπροστά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποφάσεων που επιβάλλει η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Προχωράμε με νέα ορμή στις επόμενες μάχες

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη κόντρα στις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ενσωμάτωση των εργαζομένων

Σε χτεσινή της ανακοίνωση, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη συνεδρίασή της σήμερα 11 Φλεβάρη 2010 συζήτησε τα συμπεράσματα από την απεργία στις 10 Φλεβάρη και την οργάνωση της μάχης για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη.

Καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να οργανώσουν την πάλη για να αποκρούσουμε τα άγρια αντεργατικά μέτρα για το ασφαλιστικό, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το φορολογικό.

Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και με μια φωνή να απαντήσουμε: Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην εργατική αριστοκρατία, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και υπονομεύουν τον αγώνα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει όταν μιλάει για πολιτική απεργία. Στηρίζει με όλα τα μέσα την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο. Μιλάει για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Ασφαλιστικό ότι έχουν ασάφεια και ελλείψεις και αν χρειαστεί θα κάνουμε αγώνα.

Δηλαδή ασάφεια είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης;

Ασάφεια είναι η ανταποδοτικότητα που αν έχεις να πληρώνεις θα έχεις υγεία - πρόνοια;

Ασάφεια είναι η παραμονή στην εργασία μέχρι τον τάφο, εφόσον η σύνταξη θα είναι επίδομα;

Ασάφεια είναι ο διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κλάδο Υγείας;

Ασάφεια είναι η εφαρμογή της απόφασης του ευρωδικαστηρίου για την εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών που θα σημάνει αύξηση ορίου ηλικίας 5 έως 17 χρόνια για τις γυναίκες;

Ασάφεια είναι το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων με τη δικαιολογία της αξιοποίησης;

Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα τα προηγούμενα χρόνια με το χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη όλους αυτούς τους εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά να δράσουν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Φράγμα, ξεσηκωμός και συνεχής αγώνας

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σε δήλωσή της, από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Μη δίνετε δεκάρα σε αυτά που σας λένε. Για τη σωτηρία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων ενδιαφέρονται. Αν οι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν να σπάσουν αυτήν την καταιγίδα των μέτρων, αν συμμορφωθούν στα κελεύσματα της κυβέρνησης, σε ένα χρόνο θα έρθουν ακόμα χειρότερα.

Φράγμα, λοιπόν, στα μέτρα, ξεσηκωμός, συνεχής αγώνας, γιατί τα χτυπήματα έρχονται και με το Φορολογικό και με την Κοινωνική Ασφάλιση. Ας μην τους αφήσουμε δίοδο. Μην τους πιστέψετε. Γυρίστε τους την πλάτη».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org