Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10600

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Κοινή έκκληση ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας στα σχολεία

ΣΕΛ.  15

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας
  • Το ΚΚΕ επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του και ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των εργαζομένων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, για να μάθει ο λαός την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής θύελλας.
  • Να συμβάλει καθοριστικά στον πανεργατικό, παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα αναγκάσει την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να εμποδίσει και να χαλάσει ο λαός τα γενικότερα σχέδιά τους, να δυναμώσει η πάλη για ένα σύγχρονο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα.
  • Για την επιτυχία αυτής της μάχης, το ΚΚΕ καλεί να συμμετάσχουν οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος, να συστρατευθεί κάθε άνθρωπος με ριζοσπαστική συνείδηση, που ενδιαφέρεται και ανησυχεί για τη μοίρα του λαού μας, της χώρας μας.
  • Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνδεθεί με το ώριμο και επιτακτικό αίτημα για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι δύο οι δρόμοι ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας: `Η με τα μονοπώλια ή με το λαό.

ΣΕΛ.  3  -  4

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 24 Φλεβάρη

Με τα εφόδια που έδωσε η σκληρή απεργιακή αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται ολόπλευρα και χωρίς καμιά αναμονή στη μάχη, για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 24 Φλεβάρη, κόντρα στη νέα αντεργατική θύελλα και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που στηρίζουν τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8  -  9


10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Νέες συνθήκες, πιο ουσιαστικές απαιτήσεις

ΣΕΛ.  13
ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Εμφυλίου στην Ελλάδα

ΣΕΛ.  16  -  17
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ»
Κινητικότητα εργατικού δυναμικού προς όφελος του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  18
ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Φορολεηλασία με το κόλπο των αποδείξεων

ΣΕΛ.  10  -  11
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ορισμένα ζητήματα με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

ΣΕΛ.  2

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ