Σάββατο 13 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΕΡΑΜΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ»
Στόχος, η οργάνωση της δράσης ενάντια στον αντιλαϊκό «Καλλικράτη»"

Συγκέντρωση ενημέρωσης του λαού της πόλης διοργάνωσε η αγωνιστική δημοτική κίνηση

Με στόχο την οργάνωση της δράσης του λαού του Περάματος ενάντια στο αντεργατικό, αντιλαϊκό, κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης», η αγωνιστική δημοτική κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» ανέλαβε την σημαντική πρωτοβουλία της ενημέρωσης των Περαματιωτών για τα όσα εκτρωματικά προβλέπει η διοικητική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών η δημοτική κίνηση πριν από λίγες μέρες διοργάνωσε συγκέντρωση, στην αίθουσα Ποντίων, όπου έδωσαν το «παρών» τους εργαζόμενοι της πόλης, αλλά και αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, καθώς και εκπρόσωποι μαζικών φορέων. Από την πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκε και η ανάγκη, η πάλη του λαού του Περάματος και συνολικά της χώρας απέναντι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση να συνδέεται με την πάλη για την καταδίκη συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Τη συζήτηση «άνοιξε» ο επικεφαλής της Κίνησης και πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος. Αναφερόμενος στους άξονες του σχεδίου «Καλλικράτης» τόνισε ότι ενισχύονται η τοπική φορολογία, τα δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη, μεταφέρει κυβερνητικές αρμοδιότητες στους δήμους όπως η Παιδεία, η Υγεία - Πρόνοια, ο πολιτισμός χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους. Ετσι το κόστος πέφτει στις πλάτες του λαού (π.χ. τροφεία σε Παιδικούς Σταθμούς). Παράλληλα, χάνεται ο ενιαίος χαρακτήρας της Παιδείας, της Υγείας - Πρόνοιας αφού θα διαφέρουν από δήμο σε δήμο. Δημιουργεί ένα μοντέλο «ανάπτυξης», προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα και στην ανάπτυξη που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ενώ προωθείται ακόμα περισσότερο το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ.

Ο Γ. Πατσιλινάκος ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας δεν αφορά την υπεράσπιση της σημερινής δομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για την εικόνα που εμφανίζει σήμερα ο δήμος με την ευθύνη του δημάρχου και εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ Γ. Γλύκα, ο οποίος ακολουθώντας τα χνάρια του προηγούμενου δημάρχου της ΝΔ, έχει δημιουργήσει στρατιές ομήρων εργαζομένων. Πάνω από 400 είναι αυτοί με κάθε μορφή σχέσης εργασίας, από συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι μέχρι και με «υπόσχεση εργασίας», δηλαδή δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται με την ελπίδα ότι κάποτε θα προσληφθούν! Τα τελευταία 7 χρόνια αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη κατά 20%, έβαλαν και οι δύο πλάτη για την εισβολή της πολυεθνικής COSCO στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Ικόνιο, περιοχή που ανήκει στο Πέραμα και πάει λέγοντας. Ενώ αναφέρθηκε στις κατακτήσεις που είχε αποσπάσει ο λαός του Περάματος με τους αγώνες του και στη δημοτική αρχή με την αγωνιστική κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη».

Κάλεσε τους Περαματιώτες με τον οργανωμένο αγώνα τους, να χαλάσουν το σχέδιο «Καλλικράτης», να έρθουν σε σύγκρουση και ρήξη με αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν «Αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων κόντρα στη λογική του δήμου-φοροεισπράκτορα και του δήμου-επιχείρηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ