Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Φαρμακερές» αποφάσεις για τους ασφαλισμένους

Αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αιτίες που οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία στην αδυναμία να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους φαρμακοποιούς η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε προχτές - και ανακοίνωσε χτες - την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων, τα οποία δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς τα Ταμεία.

Πρόκειται για μια πρακτική που έχουν μετέλθει επανειλημμένα οι ηγεσίες των περισσότερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας και αποτυπώνεται στη λαϊκή έκφραση «βαράνε το σαμάρι για ν' ακούσει ο γάιδαρος». Δηλαδή, αντί να αντιπαρατεθούν - και μάλιστα σε συμμαχία με τους ενδιαφερόμενους - στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα, που θίγονται όπως και οι φαρμακοποιοί με την υποχρηματοδότηση, ως μέσο πίεσης για να αποσπάσουν κάποιες οφειλές - οι οποίες θα επαναληφθούν καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι επαναλαμβανόμενες. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών πρότεινε στο προχτεσινό ΔΣ του ΦΣΑ την κοινή συμπόρευση με όλους τους ενδιαφερόμενους με μια κοινή προειδοποιητική κινητοποίηση, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συγκαλείται σήμερα ευρεία σύσκεψη των κορυφαίων φαρμακευτικών συλλόγων, με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για το φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ