Τετάρτη 13 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» - «ΧΙΛΤΟΝ»
Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι

Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο εργοστάσιο «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» στη Ριτσώνα έστειλε χτες το πρωί στο ΚΑΤ τον ηλεκτρολόγο του εργοστασίου με χτυπημένο κεφάλι - ευτυχώς ελαφρά - και βγαλμένο ώμο. Ο εργαζόμενος έπεσε από σκάλα κατά την προσπάθειά του να επισκευάσει ένα μηχάνημα. Για το συγκεκριμένο τμήμα όπου εργαζόταν ο ηλεκτρολόγος, πριν από ένα μήνα το Σωματείο Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιίας είχε καταγγείλει ότι δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Αμέσως μετά το εργατικό «ατύχημα» οι εργαζόμενοι με απόφαση του σωματείου τους έκαναν προειδοποιητική 2ωρη στάση εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, όπως αποφάσισαν, θα καθοριστεί από τη στάση της εταιρείας απέναντι στα αυτονόητα αιτήματά τους.

Εργατικό «ατύχημα» έγινε χτες και στο ξενοδοχείο «ΧΙΛΤΟΝ», με συνέπεια τον τραυματισμό ενός ηλεκτροτεχνίτη. Ο εργαζόμενος, που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, έπεσε από σκάλα και χτύπησε στο πόδι. Μετά από συνεδρίασή του το σωματείο εργαζομένων στο «ΧΙΛΤΟΝ» αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, 11 πμ - 3 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ